fallback

Хиляди деца в столицата отново нямат да могат да посещават ясла, става ясно след първото класиране, което беше извършено днес под граждански контрол. Резултатите ще станат ясни в събота.

Отсега е ясно, че 5000 деца няма да успеят да влязат в ясла. Недостиг на места в детските градини няма, но не всички ще успеят да запишат децата си в предпочитаното заведение. Най-трудни за класиране са районите "Триадица", "Красно село", "Лозенец" и "Витоша.

Тази година по искане на родителските организации е бил намален и броят на децата в яслените групи, което допълнително е натоварило системата.

"От 25 на 20 деца, което формира допълнителен недостиг от около 1000 – 1500 места, което не е добре", обясни зам.-кметът Тодор Чобанов.

"За да наваксаме 25% от всички нови групи, в детските заведения, които ще се строят тази година, ще са яслени", обясни зам.-кметът по образование доц. Тодор Чобанов пред "24 часа".

С над 15 000 са се увеличили местата в детските градини и ясли в столицата от 2006 г. досега. В момента 48 400 деца посещаватясла или градина, уточни доц. Чобанов. Той подчерта, че между 80 и 100 души на ден се преселват да живеят в столицата.

Срокът за записване е 25 май, а второто класиране ще бъде обявено на 26 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

San

преди 6 години

Ехоо,къде в света има още такъв комунизъм?За 60лв на месец,детето е възпитавано,гледано и хранено !!! 11 часа на ден!Проверете и после пишете!

8

гост

преди 6 години

Цялата ни *** работа е такава. Лично поисках да наблюдавам "тегленето" на деца на случаен принцип. Отказаха ми. Писках някакъв протокол, доказателство, че всичко е минало по закон и на светло - пак същото, нямало такава практика. И понеже всички бг овце си траят, хрупат трева, понасят тиквата, манг.алите и всякакви други унижения да ви е честито. Аз пак ще се оправя, ще си платя на частна детска градина, това което някои хора желаят. Всеки ще си получи своето накрая.

7

Анонимен

преди 6 години

Не искам да викам лошото, ни ще има деца по болниците. Не всеки има бабата и дядото, които помагат, а тези, който могат да си позволят гледачка са много малко.

fallback