fallback

Общ преглед
От днес започна ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" в столицата, като най-късно до средата на ноември се очаква улицата да бъде цялостно реконструирана. Подменени ще бъдат канализацията, трамвайните релси и настилката. Идеята е движението на автомобили да бъде трайно преустановено и така улицата да стане пешеходна зона, по която ще се движи единствено градски транспорт.
Oще по темата
От Столичната община съобщиха, че от днес е изцяло спряно движението на трамваите, които преминават по ул. "Граф Игнатиев". Вместо тях се разкрива временна автобусна линия № А-ТМ 10 с маршрут - Зоопарка, ул. "Сребърна", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Джеймс Баучър", наляво по ул. "Свети Наум", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Гурко", по ул. "Алабин", надясно по бул. "Христо Ботев", надясно по бул. "Ал. Стамболийски", наляво през площад "Св. Неделя", надясно през пл. "Независимост", по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си до Зоопарка.

Трамвайна линия 18 ще се закрие, но за сметка на това номер 4 ще бъде с увеличен брой коли. Трамвайните линии 10 и 12 ще се обединят. При реконструкцията на кръстовището ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Г.С. Раковски" тролейбусна линия 9 ще се движи двупосочно по бул. "Васил Левски". 

В началото на месеца кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че проектът за реконструкция е на стойност 24 млн. лева, 18 млн. лева от които са по ОП "Региони в растеж". В него е включено обновяване на ул. "Граф Игнатиев" с прилежащите ѝ пл. "Джузепе Гарибалди", пл. "П.Р.Славейков" и градинката около църквата "Св. Седмочисленици"; на ул. "Солунска (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до бул. "Витоша"); на ул. "6-ти септември" (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Аксаков"); на ул. "Цар Шишман" (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до пл. "Народно събрание"). 

В градинката около храма ще бъде подменена настилката и ще се обновят зелените площи. Ще бъде запазен паметникът на пл. "Джузепе Гарибалди", ще се изградят места за сядане и фонтан. На пл. "П. Р. Славейков" ще се запази скулптурата на баща и син Славейкови. На книжния пазар ще бъдат монтирани конструкции и ще се промени осветлението. Ще бъде премахнат зеленчуковият пазар пред "Св. Седмочисленици". Фонтанът на пл. "Славейков", който в момента не работи, ще бъде реконструиран и запазен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Володя

преди 5 години

фъндъкова и за чистачка Не става. Но пък Краденето и се отдава Много. Жалкото е, че не може да направи разлика между Люлин и Младост. Тя не познава град София и нуждите му.

31

Анонимен

преди 5 години

Гледайки "ремонта" на НДК и Витошка, мога да си представя колко ще се открадне и каква мизерия ще е крайният резултат. Стабилност на кражбите и видими резултати. Благодарности на неската държавна фондация Ханс Зейдел, чийто проект е ГЕРП.

30

Анонимен

преди 5 години

Поредната кражба на милиони от страна на герберастката мафия.

fallback