Снимка: архив, Булфото
fallback

Днес ще започне ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев". Поетапно ще се подменят трамвайните релси, настилката и, на места - водопроводът. Ремонтът трябва да завърши в средата на октомври, каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

"Пусната е заместваща автобусна линия, която хората ще могат да използват вместо трамваите по улица "Граф Игнатиев". Предвидили сме нейният маршрут да започва от крайната спирка на автобусите, която се намира при зоопарка, да минава по бул. "Черни връх", бул. "Джеймс Баучър", бул "Свети Наум", съответно достигайки до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", достигайки до ул. "Гурко", където - в посока към Съдебната палата, автобусът ще се движи по ул. "Гурко", там ще бъдат организирани временни спирки", поясни Крусев, цитиран от БНР.

Улица "Граф Игнатиев" ще бъде изцяло пешеходна зона, ще се ремонтират и площадите по нейното протежение.

Зеленчуковият пазар ще бъде премахнат, но книжният пазар на площад "Славейков" ще бъде осъвременен. 

Ремонтът ще струва 24 милиона лева, като 18 милиона са осигурени от оперативната програма "Региони в растеж".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Амеба

преди 6 години

На този Крусефф искам да му видя трудовата книжка и дипломата. Нещо ми прилича на недоразумението Сергей Станишефф...................

39

Анонимен

преди 6 години

По времето на соца се живееше по добре.

38

Граф Игнатиев

преди 6 години

До Чичо Чичоооо...ходи си на село, чичоооо! Да махнат траНвая и да пуснат селендурите с трошките ли?! В целия център трябва да се ограничи автомобилното движение, да можем живущите там да се почувстваме у дома си, пък и за останалите ще е от полза!

fallback