Снимка: архив "Булфото"

Ремонтите в София започват! Още от 7 май трамваите по ул. "Граф Игнатиев" спират, месец по-късно продължава разширяването на бул. "Тодор Каблешков", ремонтът на бул.  "Монтевидео" ще завърши с последния участък. И още – предстои преасфалтиране на Източната тангента, на бул. Васил Левски, ремонт на бул. Христофор Колумб"...

А проектът на проектите през следващите години ще е разширяването на Околовръстния път до "Люлин" и от "Младост" до магистрала "Тракия".

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Само моля за търпение, защото ще бъде трудно движението и това лято”, предупреди тя пред bTV.

Още по темата

Кметицата съобщи, че за разширяването на Околовръстното шосе до АМ "Тракия" в момента тече обществена поръчка. За участъка от "Бъкстон" до "Люлин" проектът се финализира. 

"След това  се надяваме Пътната агенция да избере бързо изпълнителят и да се започне час по-скоро.  Това е лично настояване на премиера, той подкрепя изключително много този проект и е готов да осигури финансирането за него", каза Фандъкова.

Тя съобщи, че още от 7 май ще спре движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев” в центъра, за да се направи цялостна реконструкция на района.

"Ужасно е състоянието на цялата улица в момента. Това ще бъде едно ново градско пространство, пешеходно с трамвайно движение”, каза Фандъкова и допълни, че при забавяне изпълнителят ще се лишава от по 240 000 лв. на ден, а некачественото строителство ще доведе до санкция в размер на 1,2 млн.

На 1 юни започва работата по довършването на разширението на бул. "Тодор Каблешков”. Стартът е можел да бъде и по-ранен, но кметът специално е поискала да се изчака завършването на най-малките ученици. От лятото ще се ремонтират трамвайните линии по част от бул. "България”.

На 1 юли ще започне ремонт в "Овча купел” – последният участък от разширението на бул.  "Монтевидео”.

В момента се избира изпълнител за цялостна реконструкция на ул. "Каменоделска”.

Това лято ще бъдат ремонтирани и бул. "Христофор Колумб", цялата Източна тангента пък ще бъде прееасфалтирана. Тя обаче няма да бъде разширявана въпреки големия трафик по нея заради многото отчуждителни процедури в района.

През юли и август ще бъде преасфалтирана и отсечка от бул. "Васил Левски", в близост до бул. "Патриарх Евтимий", съобщи още Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase