Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg
fallback

Преди месец ви запознахме с част от проблемите, които срещат жителите на столичния квартал "Горубляне" и за които алармират до институциите чрез платформата за сигнали на Investor Media Group HelpBook.info.

Oще по темата

През последните дни постъпи нова порция сигнали за нередности в "Горубляне", първият от които е за лошото състояние на тротоарите в квартала и за проблеми с шахтите, на част от които са счупени или напълно липсват капаците, а други са запушени с гуми или с кал.

"По главния булевард шахтите за оттичане на водата са запушени - някои с гуми, други с кал. Тротоарите са в окаяно състояние", разказва подателят на сигнала и допълва: "Моля Столична община да направи план за цялостна рехабилитация на главния булевард".
 
Следващият сигнал набляга на проблемите с пътната сигнализация и тежкотоварните камиони, които преминават през кварталните улици.

"В "Горубляне" пътната маркировка е на изчезване. Освен това в квартала е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили, за което липсват нужните знаци и ТИР-ове, и огромни 20-тонови гондоли с инертни материали преминават през квартала", описва ситуацията сигнализиращият и отново следва апел към Столична община: "Много моля общината да вземе мерки".

Постъпи и сигнал за малка глутница от улични кучета в квартала, за които гражданинът разказва, че се навъртат в района на училището, като пак е отправена молба към Столичната община да бъдат взети мерки.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до 25

преди 6 години

Горубляне е към община Маладост. Кмет е известната кметица на Младост и както можете да се достетите последен на опашката от предприемане на нужни действия по инфраструктура и поддръжка е кв.Горубляне.

24

до Бай

преди 6 години

Обърни се към кмета на Добрич.

23

Анонимен

преди 6 години

Кой е кмет на Горубляне? Защо гражданите на квартала не натискат районните кметове да решават проблемите им?Нали затова са избрани.

fallback