Снимка: архив "Булфото"
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова се надява община "Младост" да започне да работи отново възможно най-бързо.

Днес общинарите в столицата избраха изпълняващ длъжността кмет на района, Владимир Клисуров, докато Апелативният съд решава дали да остави досегашната кметица Десислава Иванчева за постоянно в ареста. Тя е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери.

"Очаквам час по-скоро да се възстанови дейността на районната администрация в "Младост", за да могат гражданите да получават съответните услуги", каза Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Oще по темата

Тя обясни, че ще продължи да работи еднакво с всички районни кметове, защото гражданите очаквали това и от нея, и от районните кметове.

"Доверието означава отговорност, стриктно спазване на законите търсене на начин за справянето с проблемите на хората", каза Фандъкова.

Тя коментира и въпроса дали е давала извънредни правомощия на Иванчева.

"В правомощията, които давам на районните кметове, няма нищо извънредно. Това са законови правомощия, които районните кметове имат право да поискат и аз имам право да дам. Само няколко седмици, след като г-жа Иванчева получи много голямо доверие от жителите на район "Младост", аз публично оповестих, че тя ще получи правомощията, за които разговаряхме с нея по отношение на контрола на строителството на обекти от ниски категории, за които разрешението за строеж се издава от самата районна администрация", каза кметицата.

Фандъкова отново потвърди, че са получавани много сигнали за забавени преписки в район "Младост".

"Не мога да цитирам точен брой, но не са една и две. Ние сме реагирали по един и същи законов начин – изпращаме напомнително писмо на кмета и съответно, при някои случаи, да сезираме Столичен общински съвет", подчерта кметът на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

гери

преди 6 години

До АнонименТова е най-успешния кмет до сега!

71

гери

преди 6 години

До Жозеф Дол Пишете смислени коментари по темата не такива с нецензурно съдържание!а

70

Анонимен

преди 6 години

Данчееее ***, БиБитко усеща дебелия и е решил да бяга, нямай е Америка в имението. Теб ще те взима ли? Щото много са ти набрали софиянци за кражбите, скапаните ремонти и неадекватните решения. Ако не те вземе, май ти е голяма родата и май няма, тук ще те скъсат от дела А корупцията.Ще ти конфискуват имотите, може и клиниката на мъжо ти, която струва 3 милиона!!Слугуваш на онзи крадец и лъжец от Банкя, даваш от плячката, а ще те опази ли, или като страхливец, какъвто и е, ще избяга. Мисли Юрданке.

fallback