Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Сметките за парно и топла вода за март са изготвени коректно, съобщиха от "Топлофикация София" на фона на множество жалби на софиянци, че са сериозно надути.

Дружество информира, че изчисленията са направени съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване.

От "Топлофикация" съветват потребителите да се ориентират в месечната си сметка, като извършат последователно следните изчисления:

Oще по темата

(Енергия отоплени + сградна инсталация за сезон 2016/2017) ÷ Брой дни с отоплени за сезон 2016/2017 (185 дни) x Брой дни с отопление в съответния месец (31 дни през март 2018 г.) x корекционен коефициент* актуална цена на топлинната енергия (79,98 лв./МВтч без ДДС).

От дружеството обясняват и как се определя корекционният коефициент, с който се коригират сметките за м. март 2018 г. във всяка отделна сграда:

Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2018 г. ÷ Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2017 г.

За база се приема реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите необходими данни, които да приложи във формулата, в информационната част на месечното съобщение към фактурата си, пише "Монитор".

От "Топлофикация София" ЕАД напомниха на клиентите си, че отговори на въпроси за начина на формиране на сметки клиентите могат да получат по всички канали за комуникация – на телефон 0700 11 111, в клиентските центрове, на e-mail: inf_r@ toplo.bg или info_r@toplo.bg, в чат платформата на сайта www.toplo.bg във Фейсбук страницата на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 6 години

Имате топломер в абонатната станция, колко ви е показал февруари и колко март. Значи крадците не са си спрели радиаторите, добросъвестните са си ги спрели и изведнъж набъбва сградната инсталация също и цената на единица отчетена от топломера, тъй като борят единици намалява, а отчетеното в станцията не. И се разхвърля подялово на всички. Просто сваляйте радиатори , пломбирайте, изолирайте се външно и плащайте само сградна.

119

Анонимен

преди 6 години

При средна сметка за Декември-Февруари 150 лв, днес за март имам 226 лв? Как най-студените месеци са с по ниска сметка спрямо март? Тази година времето бе сравнително топло, някой неможа да се нагуши и реши накрая да свали кожата на хората! Къде е прокуратурата, къде е държавата?

118

Анонимен

преди 6 години

сметката ми е двойна спрямо предния месец, а реално половин месец не бях у дома, каква база от него крадци и лъжци

fallback