Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Миньори от държавните мини "Марица изток" излизат на прoтестен митинг в София. Те настояват да се повиши цената на добиваните в комплекса въглища поне с 15%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сборният пункт е площад "Александър Батенберг". Очаква се по обяд шествието да тръгне към Министерството на енергетиката. Работниците под земята искат мините да бъдат финансово и технически осигурени.

Те обявиха, че акцията им е протестен поход за спасяване на въгледобива. Синдикалните организации на КНСБ от мини "Марица изток" също ще се включат в протеста.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

До 14 Не е вярно заплатите имат малка разлика!Миналата година им махнаха бонусите нс ТЕЦ-е.Разликата е 200 300 лева!Не говорим за началници тсм е друга бира !

17

Анонимен

преди 6 години

Как под земята ?Аз съм в шок !Мини марица изток водят разкривен въгледобив с големи багери копаят на пластове (шайби)!Не се излагайте !Аз съм миньор и съм на смяна в момента, жалко че не мога да ударя едно рамо на колегите :(

16

Анонимна

преди 6 години

Когато започнат да дават пари наистина на тези които заслужават, като тези хора в рудниците, пенсионерите и други, тогава тази държава може да се оправи.

fallback