18

Анонимен

преди 6 години

До 14 Не е вярно заплатите имат малка разлика!Миналата година им махнаха бонусите нс ТЕЦ-е.Разликата е 200 300 лева!Не говорим за началници тсм е друга бира !

17

Анонимен

преди 6 години

Как под земята ?Аз съм в шок !Мини марица изток водят разкривен въгледобив с големи багери копаят на пластове (шайби)!Не се излагайте !Аз съм миньор и съм на смяна в момента, жалко че не мога да ударя едно рамо на колегите :(

16

Анонимна

преди 6 години

Когато започнат да дават пари наистина на тези които заслужават, като тези хора в рудниците, пенсионерите и други, тогава тази държава може да се оправи.

15

Анонимна

преди 6 години

Не е нормално учителка, която по цял ден стои и да не започнете пак да ми ги защитавате, че учели нашите деца и прочие и аз съм ходела и знам как се пишат високи оценки на познати и как на обикновените деца, да не говорим че никой не те цени като личност, същото важи и за лекарите и полицай, които протестират,че 700лв., за кажи реши никаква работа са им малко.

14

Кой4о

преди 6 години

До azЗащо никой не споменава ТЕЦовете? Там заплатите са 2 пъти по големи от тези на миньорите, а труда на миньорите е в пъти по тежък? И как така се увеличават цените на петрола, колко пъти вдигаха цената на тока, цените на услугите!? Тези нещо са пряко свързани с производството на въглища. И видите ли сега, дайте да не вдигаме цента на въглищата, защото тецовете, които заплатите им са 2 пъти по високи, някои даже издържат и футболен отбор! Излиза,че МЕ е за едни майка , а за други мащеха!

13

az

преди 6 години

До АнонименЗнам много добре какво значи мина - работил съм и в подземен и в открит рудник. Там където си бил съм бил и аз многократно. В продължение на години, вероятно имаме и общи познати ако не си някаква поддръжка или друга спомагателна дейност. Едва ли мислиш, че те получават повече отколкото заслужават ако ги сравним с един депутат който не ходи на работа. А и ако обърнеш внимание, те не искат повишаване на заплатите, а повишаване на цената на въглищата.

12

Koj40

преди 6 години

До 999От такива неинформирани тъпани като теб, хората си вадя грешни изводи! Тези данни, които ги даваш за за ТЕЦОВЕТЕ!!!!!!!!!!1 Миньорите 1200лв, заплати, 100лв купони, запомни го ***, преди да ръсиш лъжи!

11

голямо бонго

преди 6 години

бъркате хората работещи в мини Марица-Изток със тези от ТЕЦ-2, да не говорим пък за американските централи

10

Анонимен

преди 6 години

До AZЗначи пич,според Български тълковен речник "мина" означава подземна галерия,така че който работи над земята,едва ли би могъл да се нарече миньор.В подземен рудник не съм влизал,но точно в тези,които се коментират в статията,съм бил мнгократно,по всяко време и по различни поводи!Вярно че е кално,мръсно и отдалечено за придвижване,но протестиращите получават дори повече от колкото заслужават!

9

999

преди 6 години

До МиньорТочно защото съм информиран Г-н. Миньор,за това говоря!

8

Миньор

преди 6 години

До 999Нито едно от тези твърдения не е вярно. Заплатите са в пъти по-ниски, за Коледни и Великденски да не говорим, за ваучери за храна също, а за социални пакети- абсурд! Информирайте се преди да говорите глупости!

7

az

преди 6 години

До 999А какви са бе? Фризьори, депутати? Какви? И изобщо влизал ли си в открит рудник? Не знам защо на снимката са истипосани подземни миньори, явно репортерката не прави разлика.

6

9907

преди 6 години

Не говорете глупости заплатите на миньорите са доста по-ниски от 2000-3000 лв. , като не знаете поне не пишете, ако хората вземаха толкова нямаше да протестират!

5

999

преди 6 години

Вярно,че е мизерия малко,повечето пътуват по стотина км.на ден,но да искат повече от това което получават в момента е меко казано нахално.Да не говорим,че тези"мини" са държавни,а както знаем държавата е лош стопанин и ако ги вземе някоя Гинка,ще си върши работата с пет пъти по-малко хора и печалбата и ще е два пъти по-висока!

4

999

преди 6 години

Работещите в открити р-ци едва ли би трябвало да се наричат миньори.Работещите в тези р-ци получават достатъчно добри заплати- обикновен бачкатор без образование не по-малко от 2,500-3000 хиляди -не случайно там въпреки че условията били тежки и ужасни за едно място се бутат по стотина,че и повече човека,а назначаването става изключително трудно.Бонусите за Коледа,Великден са в порядъка на над 3-4000 средно.Безплатни ваучери за храна над 200 кинта.Безплатно санаториално лечение и социален пакет

3

миньор ММИ

преди 6 години

моля Ви, това "под земята" да бъде премахнато. Ние сме открит Въгледобив.Хубаво е информацията да се поднася, с цялата и истинност

2

Миньор Перник

преди 6 години

Ако го няма кьомуро ще ми се греете на ку.....оНай-древната и хуманна професия на света. Глезените столичано ще умрат от студ ако ги нема миньорите.

1

Бранко Пернишки

преди 6 години

Ей хора, ходете в чужбина, намерете си бяла работа, това с мините не е човешки, 25г изкарах по различни мини, живота ми мина там, имам проблеми вече с дишането и кръста, а за награда ми дадоха 500лв пенсия..