fallback

Десислава Иванчева умишлено е бавела с месеци административни услуги, които отнемат седмица, най-много две. За да ускори процеса искала пари или да се облагороди кварталът за сметка на предприемача. А бизнесменът, подал сигнала срещу нея, е бил рекетиран за около 1 млн. евро.

Жалбите до Върховния административен съд и до Столичната община не помогнали на строителния предприемач да получи последния му нужен документ, за да започне строителството в квартал "Младост". Макар и одобрен от главния архитект на столицата, процесът не можел да стартира без формално одобрение от районния кмет.

Десислава Иванчева и бившият кмет на район "Младост" Петър Дюлгеров се познават, съобщи Bulgaria ON AIR. И не е трудно да осъществят схема за изнудване, в която Дюлгеров е посредник между чиновника и бизнесмена.

Oще по темата


За да се придвижи преписката, инвеститорът трябвало да плати първоначална вноска от 70 хил. евро.

След няколко отлагания се стигнало до срещата му с Дюлгеров. Посредникът прибрал 14 хил. евро комисиона и дал остатъка на Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

След редица разговори с адвокати, семейстовто на Иванчева се спряло на адвокат Марковски. Оказва се обаче, че не могат да си го позволят.

А проблемите на Младост не приключвали с ареста на Иванчева и жителите на квартала готвят нови протести.

Прокуратурата ще поиска Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и посредникът Петър Дюлгеров да останат за постоянно в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Отговор

преди 6 години

До Анонимен 175 Абе само ти не си разбрал че следователя определя сценария в зависимост от ситуацията . Така е преценил , така е направил.

173

Така е

преди 6 години

До Мирчо 166 Засегнала е интересите на всички нас , българските граждани. Да е жива и издрава да си излежи 20-те годинки.

172

Я па ти...

преди 6 години

До smej 165 Що не напишеш един криминален роман бе , откачалник?

fallback