Снимка: Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е хваната с подкуп преди минути. Това написа бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров във Facebook.

Разследващи обявиха пред БТА, че тя е била хваната със 70 000 евро подкуп. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Oще по темата

Информацията все още не е потвърдена официално.

Dnes.bg разполага и със снимка от ареста й.

Екшънът се разиграва пред Спортната палата в София, където има много полиция.

Според "Труд" колата й е била засечена пред светофара в района от два автомобила със сини буркани на покрива при акция на новата Комисия за противодействие на корупцията.

В колата освен Иванчева са пътували още две жени, които също са задържани. Освен нея в ареста е заместник-кметът на общината и човек, посредничил при предаването на парите.

На мястото преди малко пристигна шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

По време на акцията на Иванчева й прилошало и на мястото е пристигнала линейка, разказаха очевидци.

През 2014 -2015-та Иванчева бе една от най-активните участници в протестите срещу презастрояването в район "Младост". Именно с тази теза тя се кандидатира на местния вот, получи подкрепата на партията на бившия соцактивист Георги Кадиев - "Нормална Държава".

Месеци, след като бе избрана да ръководи един от най-големите столични квартали, Иванчева уволни цялата администрация в "Младост" и си назначи свои хора.

Това провокира Кадиев, който я определи като "грешния човек" и сподели, че тя е била "най-неподходящият сред протестиращите" кандидати за кмет на района.

Иванчева обаче не се поддаде на натиска и остана на поста си, като докрай твърдеше, че ще спре безразборните строежи в "Младост".

Оказва се, че именно разрешение за строеж може сега да коства поста й. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

310

Анонимен

преди 6 години

Никой вече не вярва на гербавите престъпници! Ще дойде ден, в който ще се изправите пред съда!

309

Браво

преди 6 години

Най накрая да видия истински ченгета с маски да залавят лошите е такива ни трябват в полицията. Сериозни не задават въпроси действат без значение къв си мъж или жена направо искам да я затворите там където и е мястото. Писна ми от корумпирани българите са *** същества като народ вчера бяхме свидетели на едно добро дело залавянето на корумпирана жена и въпросът е къде са 80000 евро еми жената си ги е изпрала нали знаете какви са жените като става въпрос за пари.

308

2018

преди 6 години

Аз, не съм от София, но тази жена не беше ли начело на протестите срещу застрояването преди около 2-3 години и след това местното население си я избра?Ако е тя, значи пичове - не вярвам! Знам как държавната(разбирай партийната) машина смазва "малкият" човек!Нищо не внушавам!Всеки си има глава за да мисли!

fallback