Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Столичният кмет Йорданка Фандъкова не знае подробности за ареста на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, тя се информирала единствено от медиите. Това призна градоначалникът и отказа да коментира задържането.

Фандъкова беше категорична, че не е шеф на районните кметове.

"Подчертавам, че всички районни кметове са избрани мажоритарно от гражданите на съответния район. Имаме само координационни взаимоотношения. Доста често се бърка, че съм шеф на районните кметове, но това не е така. Шефове са им гражданите, които са ги избрали", каза кметицата.

Oще по темата

Тя обясни, че единствените сигнали, които е получавала за нередности в "Младост", били свързани със забавени преписки. Фандъкова ги изпращала на вниманието на Иванчева за предприемане на действия.

"Разглеждани са и на комисия, но при мен са идвали само сигнали и оплаквания за забавени преписки в района", каза градоначалникът, цитирана от "Фокус".

Забавените процедури били по различни теми, включително и дейности на общината. "Опитвали сме се да помагаме на район "Младост", каза Фандъкова и допълни: "Не деля кметовете нито по партиен, нито по друг признак. Хората в районите очакват и от мен като кмет на града да свършим работа по ремонти, поддръжка на района и инвестиции. В "Младост" изграждаме голяма детска градина. Очаквам да започне и първият етап на парк "Въртопо" всеки момент. Взаимоотношенията ни са чисто служебни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Брадчед

преди 6 години

Тези гербаджии никога нищо не знаят. Света вода ненапита. Всяко нещо си има край, само... Суджука два.

30

До интересуващ се

преди 6 години

Кой е доказал "кражбите" на Фандъкова- мършлял Сталин и профанесор Вучков ли?

29

Анонимен

преди 6 години

Нихт поназнайва :))

fallback