Снимка: HelpBook.info

Понеже по неписано правило с пукването на пролетта се пука и асфалтът, затова е невъзможно да избягаме от темата за разбитите улици, поради което ви представяме обзор на последните такива сигнали, които хората изпратиха до Столичната община чрез платформата за сигнали на Investor Media Group HelpBook.info.

Първият от тях е за ул. "Мария Нейкова" в столичния квартал Дружба, която, по думите на автора на сигнала, е изпълнена с дупки и неравности.

"В допълнение, тази улица беше ремонтирана преди 3 години", завършва сигнала гражданинът.

Продължаваме към софийската ул. "Иван Вазов", за която подателят на сигнала разказва, че в участъка й между ул. "Цар Шишман" и ул. "6-ти септември" е в ужасно състояние, след което продължава така: " Тротоарът е невъзможен за използване от пешеходци, бебешки и инвалидни колички". В момента тротоарът е просто засипан с чакъл, който се разнася навсякъде.

"Платното за движение на самата улица е в покъртително окаяно състояние, пълно е с дупки, няколко вида настилки, разяден асфалт и т. н. Надявам се Столична община и кмета да се вземат в ръце и най-накрая да се радваме на една истинска европейска централна улица, отговаряща на 10-годишното ни членство в ЕС. Абсолютно безобразие! Нека общината покаже къде отиват нашите данъци".

Следващата разбита улица е "Биримирски извор", за която изпращачът на сигнала казва, че е осеяна дупки, които са през няколко метра, и които на места са дълбоки над 30 см, и добавя, че улицата няма дренаж и целогодишно е залята с вода.

За съжаление разбитите улици не свършват с тези, което става ясно и от следващите няколко сигнала, първият от които е за  ул. "Марко Бочар" в кв. "Христо Смирненски". Ето как сигнализиращият описва положението: "Улицата е в окаяно състояние, дупките заемат цялата улица, като разминаването с друг автомобил е почти невъзможно. Често стават и парко щети заради дупките. Като цяло пътната инфраструктура е в много лошо състояние".

От  кв. "Христо Смирненски" се пренасяме в ж. к. Люлин-2, където по улиците в района на 90-то СУ има множество дупки, като за най-проблемни са посочени ул. "Стефана Клинчарова" и ул. "207-ма". "Дупките причиняват сериозен дискомфорт при шофиране и са предпоставка за ПТП.", казва гражданинът и информира, че вече е сигнализирал местната община, но поради липса на отговор, чрез HelpBook сигнализира до Столична община с молба за отговор и адекватни мерки.

Завършваме обзора със сигнала за дълбока дупка, която се е отворила на ул. "Христо Максимов" в резултат на пропадане на пътната настилка. "Дупката е 40 см в диаметър и е дълбока поне 50 см.", казва човекът, които е изпратил сигнала, и допълва, че в дупката може да пропадне гума на кола или човешки крак.

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Ние пък ще отразим вашия сигнал, а медийното внимание е още един стимул за институциите да свършат работата си!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase