fallback

Отбелязахме Световния ден на потребителите и измежду напомнянето за основните права се натъкнахме и на поредните нередности.

Оказва се, че когато си купуваме дневна карта за градския транспорт в София не е сигурно, че ще можем напълно да се възползваме от нея.

Точно това се е случило със Силвия Грозева, която преди дни решава да се вслуша в апела на Столичната община за по-чист въздух и оставя колата си на паркинга. Решила да си купи карта за деня.

При опита си да мине между турникетите в метрото, системата отчела, че баркодът на картата е регистриран преди почти 2 месеца.

На билета й е изписана днешната дата. Жената моли за презаверяване или да ѝ бъдат върнати парите.

От Центъра за градска мобилност увериха, че това е първият подобен случай и в момента работят по уточняване на причините за възникването му.

Обясниха още, че Силвия ще бъде компенсирана за причиненото неудобство.

Според председателя на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов повечето български институции нямат ясни правила за подаване на жалба.

"В момента "силният" е направил стена между нас и себе си и не го интересува. Ако отидем на касата в метрото или на градския транспорт няма да намерим нито телефон, нито лице, което да ни упъти как можем да подадем сигнал до ЦГМ. Ще срещнете само служител, които вдига ръце", каза пред Bulgaria ON AIR Николов.

Той подчерта, че неразбирателството между институциите е основен проблем в страната ни и го има в не малко организации.

Николов е на мнение, че ако жената не беше подала сигнал до Bulgaria ON AIR, казусът нямаше да бъде решен и институциите нямаше да се задействат.

"Ако подадеш сигнал, обикновено до 20 дни получаваш писмо, написано на бюрократичен език, в което даже не ти се извиняват за неудобството. Тук има една криворазбрана гордост, която ни пречи да решаваме проблемите. Ако има ясна процедура по жалба, проблемът ще се разгледа и ще се открие ясния източник на измамата", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Толкова РУСОФИЛИСТИЧНА ЖЛЪЧ за България се изля и се лее, че нямам думи

21

Лусион за тяло

преди 6 години

Паднаха се Юве и Реал.Ще става дерби.

20

До джендъра

преди 6 години

На първо време разбери какво значи джендърТова малкото ти име ли е или фамилия?.Вие първо трябва да минете психотест,след това да си вземете матурата,да си пиете хапчетата и като станете наясно със себеси дискриминацията от самосебеси ще отпадне.

fallback