Снимка: Google Street View

Сигнал за необезопасен мост на ул. "Деспот Слав" в столичния квартал "Павлово" бе подаден от гражданин към Столичната община чрез платформата HelpBook.

Чрез нея той ни запознава с това, че състоянието на моста е такова от години, както се вижда от приложената от Google Street View снимка (снимката по-горе, бел.ред.), подчертава авторът на сигнала, отбелязвайки, че по този начин се създава опасност за пешеходците и шофьорите - да паднат в канала.

Гражданинът уточнява, че вече е подавал сигнал към Столичната община за този случай на 21.04.2017 г. Тогава е получил отговор от администрацията на район "Витоша" от 29.06.2017 г., в който твърдят, че проблемът е насочен по компетентност до Дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столичната община.

"По случая след тази дата в район "Витоша" няма постъпила последваща информация", четем в документа, изпратен до гражданина и подписан от Борислав Томирков, зам.-кмет на СО район "Витоша".

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!

"И нещата спират дотук, без разрешаване на проблема", коментира сигнализиращият, подчертавайки, че състоянието на моста е същото и не са предприети никакви действия.

Той ни отвежда на една виртуална разходка в района, питайки се трябва ли някой да пострада, за да бъде обезопасен този мост.

На снимките от преди няколко дни се вижда положението в момента:

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!

На моста има място да мине една кола (това се вижда по мокрите следи от гумите на преминалите автомобили), а от тази снимка се добива представа за това какво виждат шофьорите, идвайки отдолу:

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!

"Представете си, че пешеходец минава по моста по тъмно и бива застигнат от кола, идваща отдолу. Ако шофьорът не знае, че има мост, и реши да отбие встрани, за да мине на безопасно разстояние от пешеходеца, твърде вероятно е колата да падне в канала", коментира авторът на сигнала.

"Надявам се Столичната община да предприеме нужните действия за укрепване и обезопасяване на моста в кратки срокове", пише още той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase