Снимки: Булфото, Колаж: Dnes.bg
fallback

Съдът потвърди постоянния арест на родителите, държали в пълна изолация трите си дъщери.
Oще по темата

По време на заседанието по мярката за неотклонение на семейството от столичния квартал "Люлин" съдът изгони Мария Велева, след като тя на няколко пъти прекъсна съдебното определение, с което апелативните магистрати потвърждаваха постоянното задържане на двамата.

Велева е обвинена, че с мъжа си е убила възрастния си баща. Тя твърди, че не баща ѝ, а тя и семейството са били жертви.

Тя нарече достойна постъпката на мъжа си, спрял по този начин 87-годишния Стефан Янев. Свилен Велев поиска от съда да пусне от ареста жена му, която, по думите му, не знаела за убийството. Мъжът проговори за фаталния 11 февруари, когато се смята, че се е случило то.

"Просто се сдърпахме и го ударих. Исках просто да го набия, ама стана фал. С арматурно желязо. Просто го извлачих на едно балконче... Първо ме обиди с думи, които сега не мога да ги кажа, и след това заплаши, че ще ми разпродаде децата. Точно това му бяха думите", каза той, цитиран от БНР.

Софийският апелативен съд обаче не прие, че Мария Велева не е съпричастна към убийството, позовавайки се на свидетелски показания, включително такова и на дъщерята на задържаното семейство, които твърдят, че именно семейство Велеви психически и физически са тормозили възрастния мъж.

Определението е окончателно и в него Апелативният съд разкритикува остро институциите, допуснали, въпреки сигналите, дългогодишно домашно насилие и пълна изолация на трите момичета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 години

Каква нация убийци и се убийците били заплашени но убития няма как да се оправдае страшно време без морал ужас

32

Радо

преди 6 години

Незнам ама света се управлява от извънземни. Ама на вас не ви пука. Викате си ама ние живеем до 60-80 години какво ни интересува това. Същото викат политиците и виж как си живеят на вашите гърбове. Няма равност в това измислено общество което те пленява. Много смешно ми става когато по телевизията кажат че този или този е опасен за обществото. Ама в мойте очи всички хора са опасни защото ти си мислиш че познаваш някого но не знаеш какво се случва в главата му. Всеки момент може да избухне убие.

31

анонимен

преди 6 години

изгонете сектите от бьлгария кои знае още колко семеиства са изгорели

fallback