Снимка: HelpBook
fallback

Преди седмица ви разказахме за поредица от пътни знаци по софийския бул. "Брюксел", за които гражданин сигнализира в HelpBook, описвайки проблема така: "Когато се движиш в посока към летището, ограничението на скоростта в стария участък на бул. "Брюксел" е 80 км/час. И докато караш, спазвайки това ограничение, изведнъж в края на спускането от моста на стария участък, преди новата отбивка за Терминал 1, в изневиделица започват да "изскачат" знаци за ограничаване на скоростта от 80 на 60 до 40 км/час, като отстоянието в тази поредица е около 20-ина метра от знак до знак. Тоест, ако трябва да се спазват ограниченията, налагани от знаците, за около 40 метра автомобилите трябва да забавят скоростта си с 40 км/час, което по моя преценка ще е равносилно на рязко забавяне на скоростта и то по наклон в натоварен пътен участък".

Oще по темата

Наблюдателни читатели на Dnes.bg ни информираха, че първите знаци от тази поредица, които са за ограничението до 80 км/ч, вече са обърнати настрани, както се вижда на снимките.

Понеже към момента в HelpBook.info нямаме официален отговор от КАТ, предполагаме, че това са временни мерки от тяхна страна, с които се дава възможност на шофьорите да разполагат с достатъчно време за безопасна реакция, вече виждайки отдалече знака за ограничаване на скоростта до 60 км/ч.

Оставаме в очакване на официален отговор, от който да научим какво е предприето като окончателно решение за организацията на трафика в този участък.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

Ще отпадат знаци, щото трябва да се нормализира движението заради чуждите политици, които ще се движат там. Ако беше заради българите или по други пътища нямаше да си мръднат малкия пръст.

29

Руснака

преди 6 години

Така, като съвестни граждани, ще свършим работата на тези, които са взели, взимат и ще взимат пари за да я вършат по същия начин. Хубаво, ще се сигнализира, ще се оправи, ако се зачете, но когато системата не работи, а ние добавяме собствения код, опитвайки се да я поправим, а това не става, накрая скрипта ще избуши, а именно ние, подавайки поредните сигнали.

28

наблюдател

преди 6 години

Направете ограничението 40 км/ч и няма да се налага никакво намаление на скоростта.

fallback