Снимка: архив "Булфото"

Някои от трамваите се движат със закъснение, съобщиха от Столичната община.

Рано сутринта автобус и трамвай катастрофираха на бул. "Цар Борис III". Няма пострадали при инцидента, но произшествието причини проблеми в движението и натрупа закъснение на трамваите.

Инцидентът е станал към 6:00 часа. Автобусът е пътувал за гараж, трамваят е бил №5. Щетите са само материални. Това съобщи Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност, цитиран от "Фокус".

"В участъка се натрупа по-голямо закъснение. Трамваите там закъсняха доста – с около 40 минути. В момента вече този интервал е избит и максималното закъснение е около 15-20 минути, то е за линиите 4, 5 и 11", допълни Пеков.

Авария причини нарушения в графика и на трамваите по линиите 20 и 22. Затруднено и е движението на автобус 29 и 30 до село Балша. Временно е скъсен маршрутът на 65 линия, като автобусите не стигат до квартал "Манастирски ливади" и обръщат на колелото в "Гоце Делчев".

От Столичната община отново призоваха гражданите при придвижването си в града да ползват градския транспорт.

Шофьорите да излизат на пътя с личните си автомобили само при необходимост, както и да шофират със съобразена с тежките зимни условия скорост.

Поради навявания и опасност от лавини остават затворени за движение пътищата в природен парк "Витоша"- "Драгалевци- Алеко" и "Бояна- Златни мостове".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase