Снимка: HelpBook

Общ преглед
Сигнал за паркиране на новоизграден тротоар, в непосредствена близост до детска градина, бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – HelpBook.

"Подадох сигнал, че в непосредствена близост до детска градина се паркира по новоизграден тротоар, който трябва да служи за придвижване на родители с деца, но вместо това по тротоара има постоянно паркирани автомобили. Родителите и децата са принудени да вървят по уличното платно, което е важна вътрешна артерия на квартала. Подадох сигнал до Столичната община, но оттам, вместо да вземат мерки и да планират поставянето на "колчета", те просто минаха 2-3 пъти да глобят паркиралите автомобили", пише гражданинът.

В документ, изпратен от Столичен инспекторат до Контактен център на Столичната община на 05.01.2018 г., се подава сигнал относно "неправилно паркирани автомобили в район "Подуяне".

Документът гласи, че "при направената проверка на 21.12.2017 г. около 13:30 часа от страна на инспектори на Столичен инспекторат се установи, че има три автомобила, които са паркирани неправилно по тротоара в ж.к. "Хаджи Димитър" пред блок 29 срещу ЦДГ "Патиланско царство".

На нарушителите са съставени 3 бр. констативни протоколи по чл. 28, ал. 1, т.7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, става ясно още от документа, подписан от инж. Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат.

"На 22.12.2017 г. около 10:30 часа е направен последващ контрол, при който не се установиха неправилно паркирани автомобили", четем още в него.

"За съжаление, това не оправя ситуацията и тези, които не са глобени продължават да паркират", алармира още авторът на сигнала.

Разбираме още, че при детска градина "Патиланско царство" преди няколко месеца е изграден нов тротоар, по който обаче не са поставени "колчета". В момента по тротоара постоянно паркирали автомобили.

"Уличката е изключително натоварена, защото там се намира изходът на детската градина. Родителите трябва да вървят по улицата, защото по тротоара е невъзможно", четем още в изпратения сигнал, като авторът му отбелязва, че това е изключително опасно за пешеходците.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар