fallback

Столичната община не обмисля поскъпване на зоната за платено паркиране в центъра на София на този етап, съобщи кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти в МС. Идеята за това бе дадена днес от премиера Бойко Борисов като мярка за по-чист въздух.

Все пак Фандъкова допусна, че ограниченията за колите могат да включват и по-скъпа зона за паркиране. Тя даде пример, че се разширяват зоните за платено паркиране, има и ограничения във времето за престой, което също е рестриктивна мярка.

Oще по темата

Кметът посочи и че паралелно с това усилията на общината са насочени към модернизация на градския транспорт като алтернатива на придвижване.

Тя поясни, че подписаните днес договори с МРРБ за обновяване на ул. "Граф Игнатиев" с прилежащи улици и района около парламента се очаква да се реализират за 2 г. По "Граф Игнатиев" се предвижда гранитна настилка и изцяло пешеходна зона със запазване на двупосочно трамвайно движение.

Книжният пазар също остава, но с много по-добър изглед – само книги, без учебници, без кашони, обясни Фандъкова.

Ще бъде възстановен и злополучният фонтан на площад "Славейков", след като по случая със загинал от токов удар млад мъж са приключили съдебните дела.

Очаква се изборът на изпълнител за тази зона да бъде факт до края на следващата седмица. Конкурсът за обновяване на зоната около Народното събрание тепърва предстои. Там настилката остава, каквато е била – жълти и гранитни павета.

"Много тежка задача и в двете зони е цялостната подмяна на ВиК-системата", каза столичният кмет. За периода на ремонтите ще има промяна в движението на трамваите по "Граф Игнатиев".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 6 години

не требват зони а развит градски транспорт и подземни надземни паркинги а не само да се мрънка има метро -половината построено по времето на бай тошо другото недостроено без градска железница за двумилионенн град и зелено трамвайче бракувано от швейцария за 1.60 и псевдо велоалея с жълта лента 2 гуми и три пластмаси да пречат на движението по раковска...на ремонта ремонт се прай що щото требва да се усвояввват пари то новата ес класа бая кеш иска и седмицата само нападжията с х 5 нищо не иска..

34

Анонимен

преди 6 години

Слушкай, Данче, слушкай указанията на великия бял вожд, че идат кметски избори.

33

Анонимен

преди 6 години

Как няма да слушка, затова е сложена на този пост лично от тиквата, да слушка и да спинка! Докато едни пари се въртят и усвояват. ГЕРБ ще влезнат в историята с грандиозните си кражби и ремонтите на ремонтите.

fallback