fallback

Общ преглед

Шофьор се оплака от неправомерна глоба след катастрофа с джип на Столичната община на пътя между хижа Алеко и кв. Драгалевци. Според него полицаите са си затворили очите за случилото се на пътя и прехвърлили вината на него, вместо на шофьора на общинската кола.

Той приложи и снимки във Facebook, на които е видно, че е ударен отзад и отстрани. Както и неговата версия за случая, по думите му

"На 17 февруари, около 17:15 ч. ми беше съставен акт за установяване на административно нарушение неправомерно. Беше установено ПТП в София на пътя от х. Алеко към кв. Драгалевци на около 6 км преди Драгалевци с участието на два автомобила - моят автомобил Audi 80 и автомобил на Столична Община, модел Great wall Voleex, управляван от Х. И. А.

ПТП-то не беше причинено от моят автомобил, а от автомобила на Столична Община. Местопроишествието беше на удължен десен завой, настилката беше заледена и заснежена, не беше опесъчено и нямаше маркировка на пътното платно. Управлявах автомобила си със съобразена скорост 25-30 км/ч, непосредствено преди завоя намалих скоростта. Автомобилът на Столична община, който се движеше зад мен, без да спазва необходимата дистанция предвид пътната настилка, не намали достатъчно скоростта и ме удари в задната част на автомобила.

Предвид инерцията и заледения участък, колата на Столична Община, след като се удари в задната част на автомобила ми, продължи по инерцията и повреди и цялата дясна част на автомобила ми, след което се блъсна в дърво, непосредствено преди скален склон висок около 3-4 метра.

След като се случи сблъсъка, уведомихме КАТ за ПТП-то, те дойдоха около час след това. Полицаите в автомобила на Столична Община и катаджиите в новодошлия автомобил на КАТ са колеги и изглежда се познаваха, защото ясно си личеше, че не се виждат за пръв път. Обяснявах на катаджиите как колата на Столична Община ме блъсна в задната част на автомобила ми, вследствие на несъобразената им скорост, заледения участък и неспазването им на дистанция.

Органите на КАТ не ми позволиха да докажа правотата си като потърпевш, защото се познаваха и имаха лични взаимоотошения с полицаите в автомобила на Столична Община и ми съставиха акт като виновник за произшествието. Няма как аз да съм управлявал автомобила си с несъобразена скорост и да бъда виновен за настъпилото произшествие, след като съм блъснат отзад. В автомобила си имах три лица, които са свидетели на ПТП-то", разказва потърпевшият Иван Георгиев.

В резултат на катастрофата на него му е съставен акт за управление с несъобразена скорост.

"А моят автомобил е ударен отзад, оставям коментарите и умозаключенията на вас", завършва разказа си Иван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Бях там...

преди 6 години

Бях там и видях катастрофата. Наистина пътя беше заледен и хлъзгаф, за това Аудито се поднесе, влезе в насрещната лентата, след което се върна в неговата лента, и предизвика ПТП с деижещият се зад него патрулен автомобил!!! Момчетата търсят известност, а медиите сензация, без да си проверяват информацията!!!

94

Пеп

преди 6 години

Някой шофьор може ли да ми обясни как кола караща зад теб в лента с едно платно в посока ще удари предната от зад в дясно о цялата дясна страна . Простото обяснение е, че този с аудито си е дрифтирал иполицайте са го застигнали и са го ударили.

93

Я па ти...

преди 6 години

До DiesIrae 82 Човека кара Аиди 80 за 600 лв. ,ти го пращаш да ги съди в чужбина.

fallback