Снимка: Helpbook
fallback

Сигнал за детска площадка и околните зелени площи между бл. 335 и 336 в столичния квартал "Младост", които се използват за паркинг, бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

"В регистъра на Столичната община тази площадка е под номер 15.098 и се нуждае от ремонт и ограждане, за да не навлизат и паркират леки коли между игралните съоръжения. Зелените площи около площадката може би също трябва да бъдат оградени, за да не може и върху тях да паркират автомобили", се посочва в сигнала.

Авторът посочва, че специално в района няма проблем с местата за паркиране, съобразени с правилници, разпоредби и закони, но нямало кой да съблюдава за спазването им, поради което няма и какво да спре неправомерното газене на зелени площи, детски площадки и тротоари.

"В този ред на мисли се чудя не виждат ли общинските инспектори какво се случва, или ги мързи да се отлепят от бюрата си и да си вършат работата. Ако инспекторите се размърдат, ще се съберат пари за изграждане на регламентирани паркинги, които няма да са толкова близо, като да си паркираш под балкона, но пак ще са удобни за ползване по местоживеене", отбелязва в сигнала гражданинът и допълва, че в България има закони, но не се спазват.

"Това е положението в България. Ако на някой не му изнася, да отиде да паркира например в Солун върху зелена площ и после да разкаже какво му се е случило и смята ли пак да паркира върху общинска солунска морава", допълва още той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 6 години

Ще ви зарина със снимки на детски площадки-паркинки в Младост

40

От "Младост&quo

преди 6 години

Точно на тази площадка си играех едно време. Нейното опропастяване обаче, не се получи от паркираните МПС-та, а от неправилното стопанисване,от хорската нечистотия.После се обезлюди и се напълни с "***", употребяващи Бог знае какво...Накрая "дойдоха" колите! А пък това,че навсякъде е пълно с коли,които просто си гният и само заемат място е едно,друго е,че бедния българин има по 4-5 коли....

39

Анонимен

преди 6 години

Аз живея в квартал , който допреди 5 години беше пустош. Само полянки и дървета. След това построиха три бизнес сгради , с паркинги за служители ,за които обаче се плаща. И тъй като никой не иска да плаща паркинг спират където им падне-по тротоари , пред гаражи ,влизат между дърветата и разнасят гигатнски мазни буци кал. Оказа се ,че ако някой си ти спре пред вратата на гаража и не можеш да излезеш от вкъщи, паяк няма да дойде ,защото по улицата не се движи градски транспорт!

fallback