Снимка: Helpbook
fallback

Тротоарът – това митично създание от градската среда в много български градове. Столицата също не е изключение, става ясно от сигнал в Helpbook.info.

В сигнала става ясно, че тротоарът по ул. "Иван Сусанин" в столичния квартал "Бъкстон", е практически неизползваем.

"Проблемът с презастрояването и пренаселването на определени столични райони от година на година води до все по-голям градоНЕустройствен хаос и това, което ще видите във видеото, може да го забележите на още много места в София като проблем за пешеходците и проблем за шофьорите", пише в сигнала до Столичната община.

В приложеното видео се вижда, че тротоар няма, а пешеходците са принудени да вървят по пътното платно, лавирайки между паркираните там автомобили.

"Можете да предположите какво ще стане в близките години с останалите незастроени площи, съдейки по Общ устройствен план на Столичната община, част от който съм снимал", пише сигнализиращият.

В района е предвидено и на мястото на стара къща да бъде изградена нова жилищна кооперация с около 30 апартамента. Тогава ще стане невъзможно паркирането и преминаването.

"Не е ли логично, когато се дават разрешителните за строеж, в архитектурния проект на новата сграда да бъдат осигурени минимум толкова паркоместа, колкото са апартаментите? Не е ли нормално да бъде предвидена достатъчна зелена площ около сградата? Не е ли правилно да бъде предвидено място за детска площадка до сградата. Мисля си, че, ако се спазват някакви такива норми, нещата ще изглеждат по-добре за всички", пише будният гражданин.

Видео от критичната точка вижте в Helpbook.info

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Случаен посетител

преди 6 години

В Бъкстон е поносимо, живяла съм там. Сега съм в Овча купел (Народно хоро) и елате да видите какво е тук. Не само, че няма тротоари, но няма и улично осветление. За сметка на това има дупки в изобилие, ако пропаднеш в някои ремонта на колата ти е задължителен.

20

16, това с ателиетат

преди 6 години

е врътка за който се усети. Както с етажната височина преди време или с невключената в нот.акт собственост в/у земята. Има сгради със смесено предназначение, където паркингът е на няколко нива, а достъпът е с асансьор заради по-малката площ. Но си прав, у нас паркингите са масово са на 1 ниво.И как мислиш, колко нашенци са готово да се бръкнат с по няколко хил. евра за гараж, в които да държат с пъти по-евтината кола? А и няма ли, особено в панелките достатъчно примери за хора с по няколко кол

19

Анонимен

преди 6 години

Бъкстон не е, и никога не е бил село, не е съществувал! Появил се е като квартал на София през ВСВ, като са строени къщи за немските офицер..

fallback