Снимка: Helpbook
fallback

Тротоарът от страната с четните номера на бул. "Генерал Михаил Д. Скобелев" е почти изцяло разрушен, заради разположената там Синя зона, сигнализира гражданин в Helpbook.

"Вижте на снимките на какво е заприличал тротоарът от страната на четните номера в началото на "Скобелев", точно пред очите на европейския политически елит", призовава сигналът.

"Или може би това е умишлена атракция от страна на организаторите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, че да могат европейските ни гости да оценят нещата, които за тях са даденост, като например неразбитите тротоари в техните държави", продължава още изпратилият сигнала.

От снимките се вижда, че тротоарът - зоната, която е уж запазена за пешеходци, е абсолюбно неизползваема.

"Уважаеми Дами и Господа от Център за градска мобилност, вашите служители не забелязват ли какво се случва с бордюра и тротоара на местата за паркиране, които са част от Синя зона?", пише в сигнала. 

Оказва се, че не просто никой не обръща внимание на пешеходците, но и сигналите са най-вече за слагане на скоби или нередно паркиране.

"Честно казано, изумен съм от факта, че неглижирате разрушаването на общинска собственост, при положение че сте общинско търговско дружество със 100% участие на Столична община в капитала на дружеството", обръща се сигнализиращия към Центъра за градска мобилност.

Вижте снимките от мястото на Helpbook.info

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

3M

преди 6 години

Не трябва да има автомобили върху тротоара!

47

ин ституцию

преди 6 години

градска мобилност години наред лaпа парички както и апи и всички държавни институциики където си клатят крачетата с връзки и чакат да стане 5 да си ходат ...защо за целия преход никои не направи нищо а едвам едно метрото наполовината нема паркинги около иделния център нема инфраструктура нема нормален градски транспорт особенно в някой крайни квартали после проблема е що семейство с 4 човека е по лесно да си кара голфа на газ и по евтино отколко да даде 200 лева на СКГТ

46

2

преди 6 години

Светофарните уредби не са в помощ на щешеходците, а в помощ на автомобилите. Трафикът се вкарва в центъра, за да се пълнят платените зони, не се правят паркинги, велоалеите не се изграждат, а се чертаят, да не забравяме, че една от основните функции на транспорта все пак е социалната и т.н. В този дух мога да продължа още много и с конкретика, но не това е въпроса, въпроса е тези некомпетентни послушковци да си заминат час по-скоро, за да си оправим града.

fallback