fallback

Новият път към Терминал 2 на "Летище София" не е преминал одит за пътна безопасност. Експертите са категорични, че са необходими спешни мерки за осигуряване сигурността на пътуване по новия участък на пътя от и за летището.

Oще по темата

Вливането на автомобилния трафик към бул. "Брюксел" при новоизградения мост към Терминал 2 на "Летище София" е опасно и се нуждае от ревизия. Според инж. Ясен Ишев липсва ускорителна лента, а знаците и указателните табели в района са недостатъчни.

Проектът за моста, свързващ бул. "Брюксел" с Терминал 2 на "Летище София", е от 2004 година. Оттогава до днес никой не е предвидил изграждането на ускорителна лента за включването в булеварда.

Еднокилометровото трасе струва на Министерството на транспорта близо 14 млн. лв., а на финала на проекта не е направен и препоръчителен одит за пътна безопасност.

Според българското законодателство задължителен одит за пътна безопасност на новоизградени пътища има само за републиканската пътна мрежа.

На новоизградената част от булеварда липсват и елементите, които са сложени в старата част, против заслепяване. От Министерството на транспорта засега остават без коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Смешник

преди 6 години

Ами етос троят некачествено. Крадат маса пари и виновни няма . как някой се разписва и дава разрешение за нещо опасно да се спострой и после всеки бяга от отговорностСя там всеки които е сложил подпис на съд...

28

Анонимен

преди 6 години

"Всеки ден минавам от там със страх"Който го е страх от мечки да не ходи в гората. На калпав шофьор пътя и знаците му пречат.

27

Котешки очи

преди 6 години

Всеки ден минавам от там със страх. Трябва да има знак STOP за включващите се към бул.Брюксел или скоро ще има пострадали.

fallback