Снимка: Уикипедия
fallback

Столичният общински съвет ще разглежда и гласува пешеходното пространство в центъра на София да се разшири по улица "Алабин" от бул. "Витоша" дo ул. "Граф Игнатиев". Докладът в СОС е внесен от общинския съветник Войслав Тодоров от групата на коалиция "Сердика", а гласуването ще е в четвъртък, съобщава "Монитор".

Миналата година общинарите дадоха зелена светлина и още два участъка в центъра на града да бъдат обособени само за пешеходци.

От март бул. "Витоша" ще бъде затворен за движение на автомобили между ул. "Алабин" и бул. "Александър Невски". С новата зона обаче няма да се спрат трамваите. Удължаването на пешеходната зона пред Съдебната палата и покрай храм "Света Неделя" е стъпка по пътя към освобождаването от автомобили на едноименния площад.

От пролетта за движение ще бъде затворена и ул. "Георг Вашингтон" в участъка от ул. "Трапезица" до ул. "Пиротска". Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни тогава, че не приема доводи против обособяване на пешеходни зони в центъра, където има 2 метролинии, минават 5 трамвая и има 2 подземни гаража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

егати...

преди 6 години

ТВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!!! ПО ТОЗИ НАЧИН НЯМА НИКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ СТИГНЕ ДО СТАМБОЛИЙСКИ ЛЕСНО И ЩЕ СТАВАТ ЕГАТИ ЗАДСРЪСТВАНИЯТА...аз съм категорично против такива важни транспортни възли да стават пешеходни зони...да има пешеходни зони там, където няма да пречи на трафика на колите...по тая логика айде да направят пешеходна зона всичко до Лъвов мост, само щото, видите ли, имало метро...С БЕЗУМНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТЧЕТАТА!!! аз вече и метрото спрях да използвам заради цената на билетчето... :@

31

Анонимен

преди 6 години

Кой е тоя булевард Александър Невски.да не е Александър Стамболийски ахахахахаа,като идвате в София научете поне имената на най-главните улици бе дами и господа "жирналисти".

30

Таню

преди 6 години

"бул. "Александър Невски""???Prawilno e kazal Wasil Peewski някога "Narode?!?"

fallback