fallback

Общ преглед

Граждани протестираха пред Народното събрание в съботния ден срещу ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция.

Oще по темата
Според протестиращите документът цели унищожаването на българския народ, опасен е за бъдещето на България и за нейните деца. Конвенцията формулира понятия за пол, изградени на представата за джендър и социални роли, които отхвърлят традиционното, възприето от всички нас схващане, представа за отношенията между мъжа и жената. Тя не защитава жената, а защитава сексуалния партньор, заявиха протестиращи пред БНР.

Противниците на документа защитават тезата, че той ще доведе до въвеждане в българското законодателство на понятия за пол, различен от мъж или жена и ще създаде възможност за узаконяване на еднополовите бракове.

Както е известно, на този етап от ГЕРБ отложиха приемането на конвенцията, но председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов отсече, че тя все пак трябва да бъде приета до края на българското председателство на ЕС. Ратифицирането на конвенцията се подкрепя от ГЕРБ, а против са Обединените патриоти и БСП. Миналата седмица левицата внесе искане в парламента за свикване на референдум по спорната тема.

Президентът Румен Радев също се обяви против приемането на конвенцията, докато предшественикът му Росен Плевнелиев е "за".



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Ванката

преди 6 години

Всичко ни взеха, като казаха че това е ЦЕНАТА за да влезем в Европейския Съюз. Индустрия, полезни изкопаеми, инфраструктура, природни ресурси. Всичко това се съгласихме да им дадем. НО!! Днес решиха да поискат и Последното. Децата. Доколко е оглупял тоя народ, че да е готов да даде и най-милото си, като поредната цена поискана от ЕС, предстои да видим.

135

Време разделно

преди 6 години

Дали е останал човек, който да вярва, че нещо добро може да дойде от евpогейския съюз??? Дано да направят наистина референдум и да видим как ще се опитат да го фалшифицират като поне 80% от народа каже НЕ на истанrейската конвенция...

134

Анонимен

преди 6 години

Плевнелиев бил "за" На първо място, не мисля че някой го инересува мнението на господин "Евроценности." Слугинската му мутра и мазното му отвратително държание, са доказателство че е "за". България вече не е държава. Ще приемат това което им кажат отвън. Затова те харесват ББ и не обичат Орбан. ББ ако му кажат, и Рилският манастир, ще обърне на база на НАТО или в Lidl. Слугинска политика като водиш, не очаквай да те уважават. Уважението се печели и България го изгуби.

fallback