Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На 1 февруари се очаква повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха. При норма от 50 mg/m3 за 24 часа очакваното превишение ще е в границите 51 – 100mg/m3, съобщиха от Столичната община.

Oще по темата

За намаляване на замърсяването от общината призовават жителите и гостите на София да ограничат движението на собствените си автомобили и да използват градски транспорт. При ходене пеша пък съветът е да се избере маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

Призовават се домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност, да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Поради очакваните подходящи метеорологични условия Столична община възложи извънредно допълнително машинно метене и миене на улици, отчитат от „Московска“ 33. На този етап обаче от съобщението не става ясно, дали утре ще се пътува със "зелен билет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 6 години

Я общината да признае с какво точно ръси против заледяване, защото май използват сгурия и производни ефтини ***. Как евъзможно улиците и тротоарите да са хлъзгави и да стоят мокри при положение че от три дни е 12-15 градуса през деня. Каква е тази гнусотия която след като изсъхне ще лети във въздуха.

30

Анонимен

преди 6 години

До IvoТова, че нямаш село, означава само едно - преди две-три поколения твоите предци са си продали имота и достойнството, за да дойдат в София. Няма нищо по-мерзко и обидно от това да се срамуваш от собствения си род и произход и да ги захвърлиш в името на празното столичанство. Тия, които "нямате село", щяхте да се срамувате от тоя факт ако имахте поне малко акъл, вместо да га развявате с гордост.

29

Анонимен

преди 6 години

Общината хем всеки път очаква, хем после се изненадва - от мръсен въздух, когато е сухо, от сняг през зимата, от порои през есента и т.н. Нагли и некадърни безделници.Замислям се дали да не постъпя на работа там - ще получавам блага държавна заплата за нищо и по цял ден ще пия кафета с едноклетъчните колеги. Какво повече му трябва на съвременния българин?

fallback