Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Жителите на столичния квартал "Кръстова вада" организират петиция срещу застрояването в района. Според някои от тях инфраструктурата не позволява издигането на високи сгради, а масивното строителство пречи сериозно на хората в квартала.

Живеещите са недоволни още от унищожаването на зелени площи и липсата на тротоари и улици. Д-р Костадин Георгиев, който живее в квартал "Кръстова вада" и е по-известен, като Коцето Калки, сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR, че в миналото този квартал е бил един от най-зелените.

"Това е квартал, в който се издават разрешителни за строеж без никаква инфраструктура", подчерта той в ефира на "България сутрин".

Д-р Георгиев каза още, че освен липсата на тротоари, в квартала няма детска градина, училище, парк, културен дом, храм, няма и места, където да се разхождат майките с колички. Това се случва въпреки факта, че в квартал "Кръстова вада", жителите плащат едни от най-високите данъци в Столичната община.

Още през месец юни миналата година жителите в района се обръщат към общината с молба да бъдат запазени дърветата в квартала, петицията им обаче остава без отговор. Според живеещите там строителството на още сгради и небостъргачи ще направи още по-големи задръстванията и въздухът в района ще стане по-мръсен.

"Искаме да се обяви мораториум срещу строежите, искаме ясна и конкретна политика за това каква социална инфраструктура ще бъде създадена в този квартал", обяви още д-р Костадин Георгиев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Имаме земя в междублоково пространство в Дружба, обаче общината не дава да строим, можело само детска площадка да се прави. Как на другите има дават да строят, някакъв подкуп ли се дава? ;)

19

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 17 Я намали малко злобата! Това, че някой си там има имот, все още не му дава право да строи каквото му хрумне и както му хрумне.Има ЗУТ! И ако нямаше корупция, щяхте да видите тогава небостъргачи. Хубавите квартали в София заприличаха на кичозни гета, високи, ниски, никакъв стил, и съседът ти наднича в спалнята.

18

яяя

преди 6 години

га яде кифтетата не рива, много ясно че ще застрояват, това са частни парцели, основната причина да не си купя там апартамент, и че няма инфраструктура, това е манастирски ливади 2

fallback