Снимка: Кадър "Нова телевизия"
fallback

Загубен телефон в метрото, върнат със селфи от тези, които са го намерили, събра трима млади хора, за които да правиш добро е нормално, но да го получаваш е изненада.

Dnes.bg разказа историята от метростанцията на Г.М. Димтров вчера. Ели забравила телефона си на седалките. Когато се усетила, че го няма, се върнала да попита охраната, без очаквания, че ще го открие.

За нейна изненада обаче той бил върнат, а момчетата, които го направили, си щракнали селфи с телефона, за поздрав.

"Бързах за изпит, слизайки от метрото седнах да си оправя нещата на седелките. Телефонът ми или е паднал, или съм го забравила", разказа днес началото на историята Ели.

10-15 минути по-късно се усетила и се върнала. През това време покрай седалките в станцията минали Николай и Йордан, и двамата на по 19 години.

Oще по темата

"Отивахме към офиса, минахме и видяхме телефона. Искахме да звъннем на някой, но беше заключен с парола", разказа продължението едното момче.

Двамата отишли при жената, която продава билетите, за да й оставят телефона. Тя обаче обяснила, че трябва да се предаде на полицая от охраната. Въпреки че бързали, Николай и Йордан го изчакали.

Докато го чакали, си направили и селфи. "Искахме момичето да разбере кой е открил телефона й", обясниха двамата пред Нова тв.

А тя през целия ден не открила поздрава. "Чак вечерта си прегледах телефона и бях супер изненада", разказа Ели.

Публикувала снимките им в една от популярните групи на София във Facebook, защото искала да благодари на момчетата. Не очаквала, че постът й ще добие такава публичност.

"Реших да го споделя и защото е една добра новина на фона на всички лоши, които се случват напоследък", обясни още Ели.

Николай и Йордан пък видели благодарностите няколко часа след публикуването им, когато вече са били набрали популярност.

Те приемат изненадващата известност със смесени чувства.

"От една страна се радвам, че хората се изпълват с някаква позитивна енергия, но от друга страна вниманието, което се обръща на случая е доста голямо, имайки предвид, че сме направили нещо, което се предполага, че всеки би направил и трябва да направи", обясни Николай пред "Дарик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До ГОЛЕМИ МУСТАЦИ

преди 6 години

А туй чудо дет цъкаш на него ква машина е

21

ГОЛЕМИ МУСТАЦИ

преди 6 години

БРЯХ ИЗПИТА ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ВАЖЕН Е СМАРТТЕЛЕФОНЪТ .УЖ МНОГО БЪРЗАЛА НО СЛЕД 15 МИНУТИ ЗАБРАВИЛА ИЗПИТА И СЕ ВЪРНАЛА ЗА МАСОНО-ЦИОНИСТКАТА МАШИНКА ЗА СЛЕДЕНЕ НА ХОРА...

20

Додо

преди 6 години

По директивите на ЕС за новите стандарти на дигитализация момичето носи отговорност за пускане в публичното пространство на снимката без съгласието на лицата от снимката! Ако не вярвате, попитайте комисар Габриел - тя е родом от едно малко село до Гоце Делчев, понастоящем шефка на ресорс дигитализация!

fallback