Снимка: архив, Булфото
fallback

Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу момичетата, които през октомври миналата година пребиха контрольор на спирка на градския транспорт в столицата.

Oще по темата

На 26 октомври в автобус на градския транспорт, движещ се в центъра на София, се качили обвиняемите - две момичета, които нямали превозни документи /билети или карти/ за пътуване.

В същия автобус се намирали и започнали проверка контрольори по редовността на пътниците – служители на "Център за градска мобилност" ЕАД, които били облечени с униформи и носели баджове с имената си.

Те установили нередовността на обвиняемите и последните били помолени да слязат от превозното средство, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Труд".

Вече извън него едно от момичетата започнало да се държи арогантно, като отправяло нецензурни и обидни реплики към контрольорите. Последвал удар в лицето на един от тях.

Когато пострадалият служител паднал на земята, момичетата му нанесли множество удари с ръце и ритници в тялото и главата, като по този начин му причинили лека телесна повреда.

Максималната присъда, която могат да получат обвиняемите, ако бъдат признати за виновни, е лишаване от свобода до 5 години.

Предстои делото срещу двете обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ПЛОВДИВ

преди 6 години

момичетата не са имали пари през соца това го нямаше хората ги беше срам да не си перфорират билет а сега от немотия.аз невярвам че тези девоики налитаха на бой.освен те контрол.ги предизвикаха свобода на момичетата . много ги има като тези млади девоики без пари а трябва да пътуват българия ще обедней с тези два билета ще разбиете живота им ако ги съдят.по малко да крадат политиците за да няма тези неблагоприятни неща

31

Анонимен

преди 6 години

Уверявам ви, че колкото повече хора нямат работа и пари толкова повече кражби и пребивания ще има!

30

Анонимен

преди 6 години

Гледах по Дискавъри как един младеж на 16 г. За обир в супермаркет 140долара ,му дадоха 25г. В Калифорния.След бягство от затвора ,след два месеца му дават още 15 г. Общо 40г. Майка му прави подписка и събира хиляди подписи ,но я умаловажават и остава в сила

fallback