Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Таксиметрови шофьори протестираха пред Столичната община. Те настоваха за фиксирана минимална цена на километър и поискаха спешни мерки от общината.

Oще по темата

1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през нощта – за тези цени настояват таксиметровите шофьори.

"Себестойността на 1 км е около 90 стотинки. Фирми, които не са таксиметрови компании си правят пиар на наш гръб, като обявяват цени под себестойност", коментира един от таксиметровите шофьори пред Bulgaria ON AIR.

Според хората от бранша подбиването на пазара и ниските тарифи водят до невъзможност за заплащане на патентния данък и поддръжката на колите. Затова много хора са принудени да теглят кредити.

"За мен трябва да е 2 лева първоначалната тарифа. Не може с тези стотинки да поддържаме колите", отбеляза дама, присъстваща на протеста, а нейн колега подчерта, че това все пак не е евтин транспорт, а "услуга-лукс".

От Столичната община обясниха, че от два месеца водят преговори, но исканията на превозвачите са разнообразни, а исканата минимална цена от 1 лев засега е невъзможна.

Анализът ще е готов най-рано след месец. Бунтът в жълто обаче ще продължи – категорични са шофьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 6 години

Като не ви изнася ходете пеша, карайте си колите,гонете грацкият транспорт.Престанете да плюете и обиждате хората всеки да си гледа работата и професията а не само косури да търсите.Не вие срам ходите по заведения наливате се като *** и искате и безплатно да се приберете.Като се качите в таксито и си броите стотинките ама искате нови и луксозни коли.

76

anon

преди 6 години

смешници. конкуренция добре че има, че иначе те и 10лв/км минимална цена ще искат.

75

Ни чул - Ни видял...

преди 6 години

Недейте така говорете.Познавам доста Бакшиши,и всичките имат шкембета от притеснение и стрес.Който и от тях да попоитате как е работата,ще ви отговори едно и също ,,....с единият крак в гроба,с другият в затвора..'' абе опасна работа.И ако случайно го питате защо след като реве,не се хване в строителството,аауууууу ....то са плюнки,то са псувни,то е едно презрение...,да не говориме какво мнение имат бакшишите за гурбетчиите.Направо ги мразят в червата,хем мързелива семка,хем завистлива. Прокиши

fallback