Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Отсъствие на съдебен заседател отложи разпоредителното заседание по делото срещу Венцеслав Василев, обвинен в убийството на жена си, съобщи "Булфото".

Oще по темата

Елена Василева беше застреляна от упор с пет куршума пред много свидетели в ранния следобед в заведение в столичния квартал "Лагера" от 64–годишния й съпруг Венцеслав в средата на месец август.

Припомняме ви, че 64-годишният търговец на хранителни добавки от години имал проблеми с жена си, като й посягал и я заплашвал, че ще я убие. Заради постоянния тормоз на Василев било забранено от съда да приближава на 100 м жена си, но това не го спирало.

На това заседание трябваше да се реши дали обвинителният акт ще бъде върнат за изправяне на евентуални процесуални нарушения или ще бъде насрочена дата за старт на делото.

Ако бъде признат за виновен за извършеното убийство, би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На Василев е повдигнато обвинение и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

На заседанието обвиняемият дойде с променен цвят на косата и без очила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

как полицията е реагирала на множеството жалби на убитата, защо няма наказани за бездействие?..

8

Анонимен

преди 6 години

убиеца не могат половин година да го вкарат в затвора.. не разбирам какви са тези закони, какъв е тоя съд... такава хубава жена уби това нещо

7

Анонимен

преди 6 години

Рускинята постоянно му е слагала рога.Просто не е издържал.

fallback