Снимка: кадър Нова тв

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Венцислав В. за извършено от него на 18 август 2017 г. убийство на съпругата му по начин и със средство, опасно за мнозина. Материалите по делото влизат в съда само два месеца след извършване на деянието, съобщиха от прокуратурата, предаде "24 часа".

Венцислав В. и съпругата му се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разделено. Тя полагала грижи за двете им малолетни деца.

Още по темата
Тъй като при срещите им Венцислав бил агресивен и отправял заплахи към нея, по молба на пострадалата спрямо съпруга й била издадена заповед за защита по реда на Закона за защита от домашно насилие.

На 18 август 2017 г. тя подала жалба в Районна прокуратура гр. София, че съпругът й я притеснява, не спазва издадената от Софийски районен съд заповед и тъй като притежавал огнестрелно оръжие, тя се притеснява за живота си.

В ранния следобед на същия ден тя се намирала със своя приятелка в заведение в кв. "Лагера", когато към тях се приближил Венцислав. След поредно пререкание със съпругата си, той извадил пистолет и възпроизвел 5 изстрела. Тя била улучена в гръдната и коремна област.

Възпроизвеждането на изстрели в заведението застрашило живота и здравето на останалите клиенти в него, намиращи се в близост до масата на съпругата му.

Венцислав е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и ако бъде признат за виновен за извършеното убийство, би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На Венцислав е повдигнато обвинение и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase