Снимка: архив, БулФото

Най-рано утре ще бъде възстановено топлоподаването на четирите столични квартала, които останаха без парно и топла вода.

Още по темата
Хиляди абонати на кварталите  "Красно село", "Белите брези", "Стрелбище" и част от "Гоце Делчев" останаха на студено заради авария на главен топлопровод.

От дружеството очакват повредата да бъде отстранена тази нощ, предаде БНР.

Ако топлоподаването в засегнатите от аварията квартали не бъде възстановено и утре, занятията в училищата и детските градини ще бъдат прекратени. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й дотогава се следи непрекъснато температурата в стаите в училищата и детските градини.

"До момента нямаше детски градини, в които да има проблем, защото знаете, че по принцип в детските градини има допълнителни възможности за отопление. Все пак директорите са предупредени да следят, да измерят температурата, а родители, които желаят, разбира се, имат такава възможност, могат да вземат децата са и по-рано. Всички училища в тези райони са взели решение да учат с намалени часове", обясни тя.

От дружеството съобщиха, че продължава работата за отстраняване на аварията. Аварийните екипи бяха затруднени от активния трафик на мястото на пробива (ул. „Дойран“ по трасето на два тролейбуса), паркираните автомобили, които трябваше да бъдат преместени и необходимостта да се извършват изкопни работи в частен имот, заявиха от "Топлофикация".

Работата по отстраняване на авариралия участък от главния топлопровод ще продължи и през нощта, като екипите ще работят без прекъсване до възстановяване на топлоподаването.

Съгласно нормативната уредба аварията следва да бъде отстранена до 48 часа, като в рамките на посочения срок компанията не дължи на потребителите обезщетение за недоставена топлинна енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase