Снимка: архив, "Булфото"
fallback

Европейското председателство на България идва с предупреждение за задръствания по основни булеварди в София. Властта обаче обещава на столичани да ги предупреждава един ден предварително.

Сред плановете на властта е в определени периоди да затваря цели пътни артерии, например от летището до НДК.

"Това е бул. "Брюксел", "Цариградско шосе", "България", там ще има усилени мерки за сигурност. Около самия НДК също ще има по-засилени мерки за сигурност, но това не означава, че ще бъде спрян достъпът изцяло до него и прилежащата му територия", обясни зам.-вътрешният министър Красимир Ципов, цитиран от "Монитор".

Oще по темата

Единствено при извънредни ситуации може да се наложи да бъде спряно метрото в подлеза на двореца. Всичко това ще бъде "гарнирано" със засилено полицейско присъствие и проверки.

"Изградили сме нашите системи и на територията на НДК и на парка около него. Ще има входове и скенери, на които ще бъдат осъществявани съответните проверки. Достъпът до сградата на НДК ще се осъществява през т.нар. акредитационна система", каза още Ципов.

Той обясни, че участниците ще се регистрират и ще получават бадж, с който ще имат право на достъп и движение през различните нива на сградата.

"Когато има по-голямо мероприятие, ще направим необходимото най-късно на предходния ден да уведомим през медиите всички граждани на столицата какво предстои, какви мерки за сигурност ще бъдат предприети, какви ограничения в придвижването са възможни", обясни полицейският шеф.

За да се осигури безопасността на всички форуми в София, МВР ще работи заедно със Столичната община. Между двете институции постоянно ще се обменя информация.

Заложена е и директна връзка на охранителни камери.

Основните маршрути за придвижване на делегатите ще са от летището до НДК, София Тех Парк и хотелите, в които ще се настанят депутатите. По тези трасета движението може да бъде ограничавано или затруднено. Най-сериозна ще е охраната около НДК, където ще се провеждат заседанията. Там в охраната може да се включи и жандармерия, а влизането на граждани в зоната за сигурност ще бъде на специален режим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Zebrashe

преди 6 години

A v peshehodnite zoni kat gi ovikat i osvirkat, obstrelvat s belgiiski domati i polski iaica ot bilata...ste ima nea epopeia...za europeiski zaplati v ooneto...

60

Факт!

преди 6 години

Странно как родните мутрета не милеят за ЕС а за Раша ми напускайте бе отивайте Раша да ви дава пари да ви строи метро и тн.И без това една улица без дупки нямате!Ла.нари!

59

До троловете

преди 6 години

Троловете са тези дето водят отчет на плюсовете и минусите, а след анализа докладват на някой като Кутев ... Троловете се тези дето не могат да се примирят с факта, че България се намира в Европа и е част от ЕС и НАТО....Троловете са от онези 20% които гласуват за "БСП и СиЕ"АД, и понеже не са достатъчни да я вкарат във Властта, твърдят че останалите 80% от българските граждани са ***.... Какво да Ви кажа още за троловете....Твърдят, че Крим е рушки и по това се разпознават най-добре .. !!!

fallback