Снимка: "Дарик"

Улиците са проходими за автомобили, но не и за велосипедисти. За това сигнализират редица велоентусиасти, сблъскали се с непочистени велоалеи в София.

Сигнали за такива има по булевардите "Гоце Делчев", "Прага", както и по частта на "Дондуков" с павета, пише "Дарик".

Според шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева някои велоалеи са почистени, а други предстои да бъдат почистени. Тя обясни и че ще се работи по сигналите. Велоалеята на на "Дондуков" била разчистена изцяло на доброволен принцип, защото ремонтът не бил завършен.

"Зависи велоалеите къде са. За "Раковска" и "Дондуков", както и за "Младост" са изчистени. Велоалеята по "Дондуков" е изчистена, но на места има сложени купчини пясък, които изглеждат като купчина сняг, но просто булевардът още не е завършен и нямаме отношение. Затова фирмата чисти на добра воля. За останалите ще извършим проверка. Където е необходимо, ще възложим незабавно да бъде почистено", каза Георгиева.

Тя потвърди и за проблем на метростанцията на Летището. Вчера се появиха сигнали за локви по пероните. Оказа се, че някой е забравил да затвори отворите, които служат за проветрение през лятото.

"Това трябва да се отстрани", коментира днес и кмета Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase