Снимка: "Дарик"
fallback

Улиците са проходими за автомобили, но не и за велосипедисти. За това сигнализират редица велоентусиасти, сблъскали се с непочистени велоалеи в София.

Сигнали за такива има по булевардите "Гоце Делчев", "Прага", както и по частта на "Дондуков" с павета, пише "Дарик".

Според шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева някои велоалеи са почистени, а други предстои да бъдат почистени. Тя обясни и че ще се работи по сигналите. Велоалеята на на "Дондуков" била разчистена изцяло на доброволен принцип, защото ремонтът не бил завършен.

"Зависи велоалеите къде са. За "Раковска" и "Дондуков", както и за "Младост" са изчистени. Велоалеята по "Дондуков" е изчистена, но на места има сложени купчини пясък, които изглеждат като купчина сняг, но просто булевардът още не е завършен и нямаме отношение. Затова фирмата чисти на добра воля. За останалите ще извършим проверка. Където е необходимо, ще възложим незабавно да бъде почистено", каза Георгиева.

Тя потвърди и за проблем на метростанцията на Летището. Вчера се появиха сигнали за локви по пероните. Оказа се, че някой е забравил да затвори отворите, които служат за проветрение през лятото.

"Това трябва да се отстрани", коментира днес и кмета Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Дебел прът

преди 6 години

До ПППНикоѝ не иска да карате колела в града. След като искате толкова предимства трщбва да се явявате на изпит за закон и правилник. Сега е пълно с пияни и дрогирани *** на колела. София се задъхва, а сега заради гнусните велосипеди стесняват улиците. Броят ви е пренебрежимо малък за да се затруднява нормалното движение на колите. Вървете да карате в гората.

21

GhostBird

преди 6 години

Какви са тези велоалеи, какво е това чудо бе ? Вместо да се мисли как да се облекчава трафика, те стесняват пътните платна за да се прави вело платно. По голямо малоумие никаде няма. За това, че днес ще минат двама на колело, нека да затапиме и без това затапеният трафик. Колелата са сезонни и са активни 3-4 месеца в годината, а през останалото време вело платната само пречат.

20

ППП

преди 6 години

Уж искат да караме колела в града, а отново се грижат за благоденствието на колите! Трябва рязка промяна! Увеличаване на данъците на МПС драстично.

fallback