Снимка: БТА
fallback

Колони от автомобили се образуваха и в двете посоки на бул. "Царигардско шосе" от рано сутринта заради сутрешния трафик и снеговалежа в столицата.

В посока центъра задръстването е в трите колони на бул. "Цариградско шосе" и започва от Окръжна болница, а в посока изток колоните започват от "Орлов мост", съобщава "Фокус".

В София над 110 снегопочистващи машини са в готовност за борба със снега, като са разположени на предвидените места. В планинските части на район Витоша е разпръсната смес срещу заледяване. Опесъчени са пътища до хижа "Алеко" и до Златните мостове.

В София днес е обявен оранжев код с интензивни валежи от дъжд и сняг и се очаква образуване на снежна покривка.

Същевременно над 130 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч, съобщават от АПИ.

Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход (път II-35 Троян - Кърнаре).

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

Глупости почистват,от Дружа бл88до летището6снегорина минаха и нито един не чисти и не ръси с луга а пътя започва да замръзва ...както винаги за какво плащаме?!!!

29

Анонимен

преди 6 години

Да затворят Цариградско за коли - само автобуси. Да има такса център за коли. Да модернизират градския транспорт. Тогава ще се оправи трафикът Аман вече

28

Анонимен

преди 6 години

Зимата пак изненада Фандъчката!

fallback