Снимка: архив "Булфото"
fallback

София е на път цялата да се превърне в зона за платено паркиране. След катоот октомври районите, в които софиянци оставят колите си срещу заплащане, се разшири в "Средец" и "Лозенец", сега се предлага това да стане и Зона Б-5, Зона Б-18, местността "Еврейските гробища" в Красно село и района на ВМА.

В момента в районите "Възраждане" и "Красно село" текат обществени обсъждания. Ако предложенията получат подкрепа от гражданите, вероятно режимът ще бъде въведен догодина, пише "24 часа".

Oще по темата

На 27 ноември в сградата на район "Възраждане" ще се проведе обсъждане дали зелената зона да се въведе в границите между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Ал. Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "К. Андреев", "Добруджански край", бул. "Скобелев", улиците "Опълченска" и "Д. Петков". Това са границите на кварталите "Зона Б-18" и "Зона Б-5".

Обсъждането ще приключи със заключителна дискусия на 11 декември.

Домоуправителите трябва до 20 ноември да предоставят протоколи от проведено общо събрание с взето решение "за" или "против" въвеждане на зелена зона.

Според проектите около ВМА може да бъдат разчертани 600 места.

Допитване тече и за зелена зона в местността Еврейски гробища - в границите между булевардите "Скобелев", "Тотлебен" и улиците "Йоаким Кърчовски" и "Добруджански край".

Искания за зелена зона има и в "Оборище" и в горната част на "Лозенец".

От октомври зелена зона има в долната част на "Лозенец" и улици в кв. "Яворов". Така местата в синята и зелената зона в София станаха над 21 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 6 години

Стика сте писали, че навсякъде в големите градове се плаща за паркиране. Все пак и други пътуваме и сме видели. Просто там общинските власти следят да правилното паркиране, асо си извън очертанията - глоба, с едната гума на тротоара - глоба, на инвалидно място - глоба. Тези глоби ти ги добавят към годишния данък, застраховката или лиценз за автомобила и няма несъбираемност. Съответно всеки си прави сметката после как ще спре.

107

Васил

преди 6 години

Аз смятам, че цялата територия на София трябва да е "Зелена зона" Първо - така е справедливо - защо едни трябва да живеят в условия на платено паркиране, а други не? После така няма да има граница - сега на границата на "Зелена зона" става струпване на коли. Който живее там не може да припари да паркира. После така ще се стимулира движението с обществен транспорт. "Зелена зона" е не само пари, а и ограничение до няколко часа може да стоиш, после трябва да се махаш.

106

Софиянец

преди 6 години

Надминавам вече 70 години съм и знам какво се промени в София. Но в края на краищата всичко трябва да се прави в интерес на гражданите и, а не в интерес на властимащите и разполагащите с пачки пари. Погледнете основните улици. Само банкови клонове, аптеки и магазини за алкохол. Всеки си е закупил паркоместа и обикновения гражданин няма къде да спре да си купи една баничка. Няма общински паркинги, само гешефтари и ***, които те дерат по 2 на час. Проблем е да отидеш на работа, до болница.

fallback