fallback

Общ преглед

Под надслов "Овладей пътя" се проведе акция за по-отговорно, но и по-добро шофиране на пътя, с подкрепата на СБА.

Организаторите отбелязват, че войната по пътищата стана редовен повод за популяризиране на кампании за ограмотяване на шофьорите, но промени не се вижедат.

Според тях основна причина за инцидентите по пътищата са пропуските в обучението на водачите и техните умения, а базовото обучение по време на шофьорските курсове е крайно недостатъчно.

Шофьорите са неподготвени за овладяване на автомобила при възникване на екстремни ситуации. Липсата на обезопасени съоръжения и форми на обучение за допълнително усъвършенстване на уменията им допринася за непознаването на поведението на автомобилите при появата на критични за безопасността обстоятелства", пишат организаторите от Академията за усъвършенствано шофиране Mirafiori.

Така днес пред Националния стадион "Васил Левски" те организираха демонстрация с професионални инструктори и обучение в обезопасена и контролирана среда. За да се симулират и истинските условия с хлъзгав път организаторите са подготвили и специални гуми.

А за всички, които искат да го видят  - има и втора демонстрация, от 18 часа!

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от инициативата "София – Европейска столица на спорта 2018".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Който бърза далеко не стига и лятото и зимата! Президентски ход това свежда до минимум възможността за ПТП.

9

ахааа

преди 6 години

Да,особено за неделните шАфИори.

8

шматка

преди 6 години

Повечето от катастрофите стават от превишена скорост несъобразена скорост и отнемане на предимство.Отличното владеене на шофирането е въпрос на опит.За него трябва време.

fallback