Снимка: Facebook
fallback

Има пропуски в действията на охраната на болницата. Това заяви директорът на "Пирогов", проф. Асен Балтов, по повод бягството на 18-годишния Калоян, който избяга от лечебното заведение, след като преби медицинска сестра и души пациент.

Младежът беше открит мъртъв часове по-късно. След като младежът задействал датчика за противопожарно известяване, всички охранители се втурнали към асансьора и го блокирали вместо да блокират всички изходи от болницата и да го заловят.

Проф. Балтов е разговарял с вътрешния министър Валентин Радев и е поискал да бъдат възстановени полицейските постове в лечебното заведение.

В поликлиниката на болницата ще бъде поставено видеонаблюдение в коридорите и кабинетите, обяви директорът.

Агресивният младеж беше успял да избяга от лечебното заведение и се издирваше от полицията.

Вчера обаче издирването беше прекратено, защото полицията откри тялото на младежа – предполага са, че се е хвърлил отвисоко под въздействието на приетите амфетамини.

Oще по темата
Според Иво Милев, баща на самоубилия се Калоян, някой е помогнал на сина му да избяга. "Краката и ръцете му бяха завързани с каиши за болничното легло, тъй като беше неадекватен. Невъзможно е след като беше обявен за национално издирване никой да не е забелязал бягащо по улиците момче с тениска и къси панталонки при тези ниски температури", отсече той пред Bulgaria ON AIR.

Предполага се, че Калоян е бил замесен в секта. В последните месеци от активността му във Facebook се вижда, че той е споделям голямо количество религиозно съдържание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 6 години

От статията разбрахме, че за да ни разрешат да напуснем сградата при пожар, трябва да сме добре облечени и с лична карта в ръка, за да може да я покажем на охраната и тя да запише кой излиза и къде ще ходи след това

67

Анонимен

преди 6 години

И защо да блокират изходите при пожарЗа да не излезе някой навън, за да се спаси лиТоя Балтов май е голяма Калинка

66

nina

преди 6 години

#65Разбира се,че са били амфети и кой знае още какви синтетични ***.Кой ще се напуши с трева и ще ходи да бие и души хората-няма такъв филм.

fallback