Снимка: flickr
fallback



Столичани от квартал "Малинова долина" чакат 2 години за светофар на кръстовището между бул."Симеоновско шосе" и ул. "Георги Русев".

По думите на жителите кметът на София Йорданка Фандъкова и колегата й на район "Студентски" Димитър Дилчев през 2015 г. са дали обещание в срок от 1 година да бъде поставена светофарна уредба на кръстовището.

Обещанието обаче не е изпълнено и от това системно страдат хора, разказва Bulgaria ON AIR.

"Аз живея в "Малинова долина" от 2 години. Тогава бяха събрани подписи за направата на светофар на това кръстовище. Тази е единствената улица, от която се излиза от квартала. Направата на ляв завой особено е голямо приключение", обясни Калин Лиловски, жител на квартала.

Той информира, че вчера на пешеходната пътека на кръстовището човек е бил блъснат от автомобил, като, според него, причината да се стигне дотук е, че шофьорите, идващи от бул. "Симеоновско шосе", на кръстовището се движат "като на рали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Там не само, че не трябва да се слага светофар, а даже напротив - улицата трябва да се прегради и да не излиза на Симеоновско шосе. Разумното решение е този квартал да има един вход/изход със светофар към Симеоновско шосе, а останалите да ги затворят (те са май 4 на брой). Светофар трябва на кръстовището Симеоновско шосе с Йордан Радичков и продължението й в Малинова долина. Не може всяка уличка да излиза на главно шосе като Симеоновско и заради това да има светофари през 20 метра.

13

Анонимен

преди 6 години

Гето за пришелци.

12

kolio99

преди 6 години

До Анонименкакво искаш от женицата, аз рекох ,че цици се виждат ...:-)))

fallback