Снимка: Кадър bTV
fallback

"Пияните" колчета в подлеза на НДК, които възмутиха социалните медии, редица организации и редовите столичани, пътуващи през центъра на София, вече са пренаредени и прави като войници.

Фирмата изпълнител спази обещанието си, дадено след като избухна масовото недоволство, и пренареди преградите за своя сметка. В свое оправдание от компанията обясниха, че "пияните" колчета били поставени временно. Освен това били използвани старите дупки на предишните заграждения, а при поставянето под тях били открити кабели.

Oще по темата

"До късно снощи пренареждахме гранитните плочи от настилката на спирката, до голяма степен те са сменени", отчете инж. Галин Йонев от фирмата пред bTV. Той допълни, че колчетата са били наредени още във вторник, но тъй като съществуващите дупки на старите колчета не били в права линия, се наложило да вадят плочки от настилката, да правят нови дупки и да ги изправят в една линия.

И инж. Йонов призна, че не е харесъл предишното изпълнение. Затова в понеделник събрал всички техници и работници, които отговарят за тази зона, и им дал точни инструкции как да поправят кривите колчета.

Гергин Борисов от "Спаси София", която бе сред основните критици на разкривените колчета, и сега обясни, че контролът явно е недостатъчен, щом фирма изпълнител е решила, че може да използва стари дупки, че може да остави така накриво колчетата.

"Защо трябва безобразията да се случват, обществото да се възмущава и едва след това фирмите изпълнители да се сещат, че може би има по-цивилизован начин, по който да си вършат работата?", попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Гергин Борисов

преди 6 години

До Спаси София pedaliНещо чувам по мой адрес се цирика...Не е нужно да си завършил Сорбоната (макар, че и такъв има в екипа ни), за да знаеш, че криви колци не са приемливи.

19

Анонимен

преди 6 години

Интересно ми е само ,след като са ползвали дупките на старите бетонни колчета, как така те бяха в права линия , а новите не можаха.

18

ръп содия в кафяво

преди 6 години

за колчетата на войницитеи още нещо

fallback