Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Вместо безопасна велоалея в центъра на София, Столичната община изгради една от най-опасните велоалеи. В социалните мрежи мястото на ул. "Раковски" е известно като "велоалеята на смъртта".

Нито има колчета, нито е преградено нещо. По-добре да няма велоалея, отколкото да има опасна велоалея, оплакват се велосипедисти пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Инстинктът за самосъхранение проговаря и в общинския съветник Стефан Марков, който признава, че не би карал по новоизградената велоалея.

До дни трябва да бъдат поставени физически прегради между колите и мястото за велосипедсти, за да не се стига до неприятни ситуации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

X

преди 6 години

До 33, ти нормален ли си климата става за каране без специална подготовка 9 месеца от годината. Имам познати, които карат и през Януари, но това е вече е друга работа. На терена пък какво му има, то като има изкачване не значи, че не може да се кара.

33

До 34 Божо

преди 6 години

Тротоарите в България се тесни и по тях няма място за велоалея. Ти виждал ли си каква е ширината във Виена, за която пишеш? Сравни я с тесните тротоари в България превърнати в велоалеи и тогава пиши!

32

Божо

преди 6 години

До Анонимен - коментар 30Виждали ли сте велоалеите във Виена да речем? Всички са на тротоарите, но не са само очертани, а с различна настилка. На никого не пречат и никой не помисля да ходи по тях.А това на "Раковски" наистина е безумие. Шофьорите трябва да карат или по "велоалеята, или по трамвайната линия.

fallback