Снимка: Bulgaria ON AIR

Жителите на столичния квартал "Гео Милев" описват тротоара на улица "Хемус" като "Лунен пейзаж", тъй като нито уличката, нито пешеходната зона са ремонтирани от десетилетия. Преминаването по тях, разказват още живущите, си е цяло предизвикателство, особено за майките с бебешки колички, тъй като са принудени да използват физическа сила, за да стигнат до близката детска площадка, съобщава Bulgaria ON AIR.

По-старите жители на квартала не си спомнят улицата така, както е сега. Красивата някога алея днес изглежда по-скоро като изоставен строеж, а всеки ден оттам минават стотици жители на квартала на път към дома си.

Добре оборудваната детска площадка кара майките от района да я посещават, въпреки, че трудно се придвижват по пътя. За по-възрастните е по-лесно, тъй като вече са научили терена наизуст и знаят откъде да минават, за да избегнат дупките и неравностите.

Оказва се, че в случая има два проблема – тротоарът не се води междублоково, а околоблоково пространство, а улицата в съседство не е улица по смисъла на думата, тъй като е записана като алея. Така пътят и тротоарът не попадат в приоритетите на общината. Проблемът вече е описан, поне на хартия, а от местната администрация обещаха да не го подминават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase