Снимка: Спаси София
fallback

Общ преглед
Столичната община разтрогва договорите за 3 обекта заради лоши ремонти и некачествена поддръжка на улици. Става дума за основния ремонт на бул. "Шипченски проход" и "Асен Йорданов", както и за 2 от зоните за текущ ремонт и поддръжка на улици, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фирмите, с които ще се разтрогнат договорите, са "Пътища и съоръжения" за ремонта на бул. "Шипченски проход" и за поддръжка на една от зоните и "Пътностроителна техника" - също за текущи ремонти.

Oще по темата

Заради лошо качество на ремонта на "Шипченски проход" на "Пътища и съоръжения" общината вече наложи санкции за над 600 хил. лева. Договорът е общо за около 8 млн. лева., като първият етап тази година струваше 2,5 млн. лева.

"Категорична съм и безкомпромисна по отношение на харченето на публични средства. Не аз правя асфалта, но когато работата е некачествена, не само налагаме санкции, но и разваляме договори. Искам да предупредя всички останали фирми, че ще следим много внимателно работата им. Те трябва да знаят, че когато работят в София трябва да си вършат работата добре и с нужното качество", отсече Фандъкова.

За 2 години, откакто столицата беше разделена на 6 зони за поддръжка на улиците, на 6-те фирми са наложени санкции на 780 хил. лева., припомня "24 часа".

За некачественото изпълнение на ремонтните дейности по бул. "Шипченски проход" и бул."Асен Йорданов" алармира организацията "Спаси София". Още през септември столичният кмет се закани, че ще наложи санкции заради некачествено положения асфалт.

От "Спаси София" заявиха, че освен забавянето на ремонтите, двата булеварда изглеждат безобразно - пукнатините и локвите са навсякъде, а традиционната за всеки софийски ремонт мърлявщина надхвърля и най-песимистичните очаквания.

Като доказателство организацията качи в страницата си в социалната мрежа и снимки с лошия ремонт по двете улици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Трлоски тролове

преди 6 години

Явно некои *** са налазили сайта да си изливат отрицателната енергия и да работят поръчково. Новината е фалшива. Снимките на Спаси София - стари - отпреди месец и половина.

18

Партиен член

преди 6 години

На кръстовището на шипченски проход и Слатинска видяхте ли какво чудо направиха.По посока Дружба след сфетофара ако идваш от Електроника стесняват пътя в една лента за да сложат спирката на трамвая.Нали идеята е да няма задръстване.Цяла Слатина сутрин и вечер е блокирана . По Г.Милев посока Дружба Опашката е от Лидъл дето е чак до Подуене.Много "умни"глави решават как да организират движението.

17

Анонимен

преди 6 години

До алф #16този един към 150кг дето се дундуркаше с един поръчков рейндж ровър. сутрин докато течеше ремонта ги навестяваше бачкаторите :) има доста оял се вид :))) личното ми наблюдение , беше събрал хора от кол и въже дето се вика . това след него дето го оправяха пред зала арена армеец беше друга фирма. всеки ден пътувам оттам и имам директни наблюдения. не знам как на такива дават поръчки , уникално неграмотни хора - т.е. знаем как им дават поръчки... ох не знам кога ще се оправим...

fallback