Снимка: Спаси София

Общ преглед
Столичната община разтрогва договорите за 3 обекта заради лоши ремонти и некачествена поддръжка на улици. Става дума за основния ремонт на бул. "Шипченски проход" и "Асен Йорданов", както и за 2 от зоните за текущ ремонт и поддръжка на улици, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фирмите, с които ще се разтрогнат договорите, са "Пътища и съоръжения" за ремонта на бул. "Шипченски проход" и за поддръжка на една от зоните и "Пътностроителна техника" - също за текущи ремонти.

Още по темата

Заради лошо качество на ремонта на "Шипченски проход" на "Пътища и съоръжения" общината вече наложи санкции за над 600 хил. лева. Договорът е общо за около 8 млн. лева., като първият етап тази година струваше 2,5 млн. лева.

"Категорична съм и безкомпромисна по отношение на харченето на публични средства. Не аз правя асфалта, но когато работата е некачествена, не само налагаме санкции, но и разваляме договори. Искам да предупредя всички останали фирми, че ще следим много внимателно работата им. Те трябва да знаят, че когато работят в София трябва да си вършат работата добре и с нужното качество", отсече Фандъкова.

За 2 години, откакто столицата беше разделена на 6 зони за поддръжка на улиците, на 6-те фирми са наложени санкции на 780 хил. лева., припомня "24 часа".

За некачественото изпълнение на ремонтните дейности по бул. "Шипченски проход" и бул."Асен Йорданов" алармира организацията "Спаси София". Още през септември столичният кмет се закани, че ще наложи санкции заради некачествено положения асфалт.

От "Спаси София" заявиха, че освен забавянето на ремонтите, двата булеварда изглеждат безобразно - пукнатините и локвите са навсякъде, а традиционната за всеки софийски ремонт мърлявщина надхвърля и най-песимистичните очаквания.

Като доказателство организацията качи в страницата си в социалната мрежа и снимки с лошия ремонт по двете улици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase