Снимка: racata

Общ преглед
За некачественото изпълнение на ремонтните дейности по бул. "Шипченски проход" и бул."Асен Йорданов" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София".

"Проверих отново бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов". Там работи фирмата "Пътища и съоръжения", на която ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт", припомнят те думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова, отбелязвайки, че това е най-скъпата от всички подадени оферти - близо 8 млн лева.

Още по темата

"Въпреки това строго изказване, изпълнено с кметска категоричност, нито изпълнителят, нито надзорът, а май и самата администрация не са се трогнали особено много и продължават постарому. Освен че забавянето вече го броим в месеци, двата булеварда изглеждат безобразно - пукнатините и локвите са навсякъде, а традиционната за всеки софийски ремонт мърлявщина надхвърля и най-песимистичните ни очаквания", възмутени са от "Спаси София".

Те отбелязват още, че всичко това се случва на фона на многобройните подадени сигнали и проверки, както от тяхна страна, така и от редица други медии, дори от зам.-кмета Крусев.

"Всичко това показва, че дори кметът и подопечните ѝ да смъмрят фирмите-изпълнители в национален ефир, положението си остава "Кучетата лаят, керванът си върви". Когато след многократно (само)сезиране на общината пак не констатираме напредък или подобрение, ни се налага да признаем, че тя не може или не иска да упражни какъвто и да е контрол на начина, по който се харчат нашите пари. Ще го признаят ли и от "Московска 33" и ще се опитат ли да намерят решение?", питат се от организацията.

"Шипченски проход" е един от булевардите, който беше реконструиран след направения му ремонт. Изпълнителят беше глобен със 130 хил. лв. при изплатени за работата му половин милион", каза г-жа Фандъкова преди дни и категорично заяви, че връщат фирмата за преработване на участъците и ще настоява "фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент".

Тя също така увери, че контролът, който се осъществява е ежедневен. Питаме - къде са резултатите?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар