Снимка: Булфото, архив
fallback

Ограничение на скоростта до 30 км/ч ще бъде въведено в историческия център на София. Това предложение ще гласува на заседанието си столичния Общински съвет в четвъртък.

Така нареченото "успокоено движение" ще важи за района между улиците "Алабин" и "Леге" и булевардите "Христо Ботев", "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий".

Общинарите ще разгледат и предложение за удължаване на пешеходната зона по бул. "Витоша" до "Света Неделя". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Факт

преди 6 години

Всяко понижаване на разрешената скорост води до по-големи задръствания, повече катастрофи и по-голямо замърсяване.

27

Анонимен

преди 6 години

30 км/час - по-голямо замърсяване. Ако това е целта да го направят 5 или 10 км/час в цяла София и замърсяването ще се почувства осезателно.Иначе това, което са описали като улици не е каре и е неясно какъв район обхваща.

26

до Шаран-БГ

преди 6 години

Специално в Германия и за градско и за извънградско, превишаване с до 20км/ч не се вземат точки, само глоба. И то след засичане се приспада толеранса на радара т.е. ако те светнат със 104км/ч по твоя километарж, в крайна сметка скоростта, която се пише е 100км/ч. Това се знае и масово кората си карат с до 20+км/ч, а който изобщо не иска да го глобяват само с 2-3км/ч отгоре. Болшинството радари са общински (добре маскирани) и всичко това е напраено с цел печалба. Във Франция обаче не е така.

fallback